Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ




ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Η επίσημη αρχή για την ποδηλασία αναπήρων έγινε το 1996 όταν για πρώτη φορά μαζευτήκαμε μετά από δικιά μου πρωτοβουλία μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες και διοργανώσαμε τον πρώτο ποδηλατικό γύρο Κρήτης για ανάπηρους κ εθελοντές. Η δικιά μου ενασχόληση με την ποδηλασία αναπήρων ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Ν.Υόρκη και όταν επέστρεψα ήθελα να κάνω κάτι ώστε και στην Ελλάδα να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Ο ποδηλατικός γύρος έγινε θεσμός και προσέλκυε κάθε χρόνο περισσότερους ανθρώπους απ όλη την Ελλάδα. Από αυτούς τους ανθρώπους ξεκίνησε κ το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2000. Τα αγωνίσματα είναι δρόμος αντοχής , ατομικής χρονομέτρησης και πίστας και συμμετέχουν σχεδόν όλες οι μορφές κινητικής αναπηρίας αλλά και μειωμένης όρασης.
Δυστυχώς η εμμονή των παραγόντων του αναπηρικού κινήματος και των σωματείων αυτών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την ενσωμάτωσή τους με συλλόγους αρτιμελών για τους δικούς τους ευνόητους λόγους,δεν επιτρέπει την σωστή ανάπτυξη κ διάδοση αυτού του τόσο ευεργετικού τρόπου άθλησης, τουλάχιστον για την ώρα.Οι αγώνες που διοργανώνοντε είναι ελάχιστοι και η στήριξη της πολιτείας σχεδόν μηδαμινή.Το ζήτημα είναι να ενταχθεί η ποδηλασία αναπήρων στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έτσι ώστε και ανάπηροι ποδηλάτες να παίρνουν μέρος στους επίσημους αγώνες του καλενταριού της ΕΟΠ ( πχ στην κατηγορία παμπαίδων των αρτιμελών) όπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη και όχι να δημιουργούμε αθλητικούς συλλόγους αναπήρων που λένε ότι καλλιεργούν το άθλημα κοροιδεύοντας τον εαυτό τους αλλά και την κοινωνία.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ποδηλασία στο Ρέθυμνο Κρήτης
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη