Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Οι Γυναίκες είναι Μονογαμικές ;


Με το μύθο της γυναικείας μονογαμικότητας έχουν γαλουχηθεί πολλές γενεές γυναικών.Όταν όμως γκρεμίζονται οι αναστολές και καταρρίπτονται τα ταμπού, αναδεικνύεται η πραγματική φύση της γυναίκας η οποία είναι πιο κοντά στο παραμύθι της Αμαζόνας παρά σε εκείνο της αφοσιωμένης πριγκίπισσας...

Το ψέμα...

Μια λανθασμένη πεποίθηση που έχει καλλιεργηθεί είναι ότι η γυναίκα έχει χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία και μειωμένα σεξουαλικά ένστικτα σε σχέση με τον άντρα, γεγονός που την καθιστά λιγότερο διαθέσιμη σε πολυγαμικές επιλογές. Όπως λέγεται συχνά, ο άντρας είναι «κυνηγός».

...και η αλήθεια

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές η γυναίκα, στο πλαίσιο ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης, δεν ενδιαφέρεται πολύ για το σεξ. Ενώ έχει έντονη επιθυμία στην αρχή της σχέσης ή όταν γνωρίζει έναν καινούργιο σύντροφο, μετά η επιθυμία της σιγά-σιγά μειώνεται. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια είναι πως δεν έχει όρεξη να κάνει έρωτα με τον σύζυγο της! Αντίθετα, φαντασιώνει συχνά ότι ερωτεύεται κάποιον άλλον ή ότι κάνει έρωτα με άλλους άντρες.

Προοριζόμαστε για έναν άντρα;

Το ερώτημα αυτό έχει απασχολήσει πολλούς; άντρες και γυναίκες, επί σειρά ετών. Έχει βέβαια γεννηθεί και έχει «επωάσει» στην πάροδο του χρόνου από γνωστές πεποιθήσεις και αντιλήψεις σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα, οι οποίες υπηρέτησαν κυρίως κοινωνικές αναγκαιότητες.

Τι λένε οι βιολόγοι

Οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι γονιδιακά προγραμματισμένες ως δυνητικώς πολυγαμικές με σκοπό τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Η ύπαρξη πολλών εραστών αυξάνει την πιθανατότητα σύλληψης και δίνει τη δυνατότητα στο θηλυκό ωάριο να γονιμοποιηθεί από το καλύτερο σπερματοζωάριο.

Ο μύθος της μονογαμικότητας

Η μονογαμικότητα έχει στηριχθεί στην πεποίθηση ότι η γυναίκα ενδιαφέρεται για την προστασία και την ανατροφή των παιδιών της και βάζει σε δεύτερη θέση το σεξ. Στην πραγματικότητα δεν έχει μάθει ποτέ να αποδέχεται τη σεξουαλικότητα της και να θεωρεί τον έρωτα ως κάτι «καλό». Έτσι στρέφει το αποκλειστικό της ενδιαφέρον προς τα παιδιά και αφοσιώνεται στην ανατροφή τους.

Εξωσυζυγικές σχέσεις

Στοιχεία ερευνών αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αντρών και γυναικών έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και συχνές εναλλαγές συντρόφων. Οι γυναίκες δεν υστερούν σε αυτό, όμως χωρίζουν συχνότερα από τους άντρες με το πρόσχημα «θέλω να βρω τον εαυτό μου», ενώ στην πραγματικότητα η αφορμή είναι ένας άλλος άντρας. Παράξενες ισορροπίες σε πολυγαμικές επιλογές...

Νεότεροι εραστές

Η γυναίκα σε πολλά στάδια της ζωής της έχει έντονη ερωτική επιθυμία. Ένα τέτοιο στάδιο, για παράδειγμα, είναι εκείνο της εγκυμοσύνης. Επίσης όσο μεγαλώνει, λόγω συγκεκριμένων ορμονικών μεταβολών, αυξάνεται και η ερωτική της επιθυμία. Πολλές φορές βλέπουμε τις γυναίκες να κάνουν ερωτικές σχέσεις με νεότερους άντρες γιατί αυτοί μπορούν να αντεπεξέλθουν περισσότερο στην αυξημένη ερωτική τους διάθεση.


Της Αιμιλίας Σταθάκο
Με τη συνεργασία της Ειρήνης Τζελέπη,
Συμβουλευτικής ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας
Aποσπασμα από το περιοδικό FORMA




« επιστροφή στη κατηγορία Σχέσεις Γνωριμίες Φλέτ Χωρισμός
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη