Ρέθυμνο

ειδήσεις από 1 έως 15
Βρέθηκαν συνολικά : 49 ειδήσεις
Σελίδα: 1 από τις 4 συνολικά

Επιστροφή στην αρχική σελίδα »
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
  ΤΑΒΕΡΝΕΣ
 
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΤΟΠΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ
ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 


Το γραφικό Ρέθυμνο της Κρήτης

Η γοητευτική μα και γραφική πόλη του Ρεθύμνου είναι η πρωτεύουσα του νομού. Κατά την περιήγησή του στη πόλη ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της. Τα βενετσιάνικα και τούρκικα μνημεία, τα παλιά καλοδιατηρημένα αρχοντικά, οι παλιές γειτονιές, όλα φανερώνουν την πλούσια ιστορία του τόπου και την βαριά κληρονομιά των Ρεθυμνιωτών.
Το Ρέθυμνο συνδυάζει την παράδοση με την εξέλιξη. Το παλιό με το νέο. Είναι μια πόλη με χαρακτήρα και ταυτότητα. Κάτω από την ΄΄συντηρητική ΄΄ εμφάνιση και την επιτηδευμένη γοητεία της αρχοντικής της όψης, θα ανακαλύψετε την κρητική ψυχή της. Το φιλόξενο πρόσωπο της πόλης, που ξέρει να διασκεδάζει τους επισκέπτες της. Αρχικά γνωρίστε την πόλη. Ξεναγηθείτε στο Φρούριο Φορτέτζα και στα υπόλοιπα ενετικά μνημεία. Επισκεφθείτε τις αξιόλογες εκκλησίες που χρονολογούνται από τα χρόνια του βυζαντίου. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, της Μαρίας ? Μαγδαληνής, της Αγίας Βαρβάρας, ο Μητροπολιτικός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, είναι οι ναοί που ξεχωρίζουν για την ιστορία τους και το πλούσιο εσωτερικό τους διάκοσμο.
Μια βόλτα στη συνοικία του Μασταμπά θα σας γεμίσει εικόνες και χρώματα περασμένων εποχών. Όπως και ο περίπατος στο ενετικό λιμάνι.
Οι κοντινές παραλίες είναι μαγευτικές. Η απέραντη παραλία του Ρεθύμνου, με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καθαρά νερά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Είναι οργανωμένη και υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
Το ίδιο και η παραλία της Επισκοπής, που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης και σε απόσταση αναπνοής από το Ρέθυμνο. Είναι μια από τις κοσμικότερες του νομού. Το Ρέθυμνο όμως, εκτός από τα αξιοθέατα και τις φυσικές του ομορφιές φημίζεται και για την έντονη βραδινή ζωή. Ξεκινήστε τη βραδιά σας από κάποιο ταβέρνα της πόλης, δοκιμάζοντας τις κρητικές συνταγές. Στη συνέχεια διασκεδάστε ακούγοντας ζωντανή μουσική. Ο ήχος της λύρας θα σας συναρπάσει και οι κρητικοί χοροί θα σας απογειώσουν. Αν πάλι προτιμάται πιο μοντέρνους ρυθμούς, στη πόλη λειτουργούν πολλά μπαράκια με ξένη και ελληνική μουσική, για διασκέδαση μέχρι πρωίας

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ανθρώπινη παρουσία στο νομό κατά τη νεολιθική περίοδο (6000-2600 π.Χ.) βεβαιώνεται από τις αρχαιολογικές μαρτυρίες στα σπήλαια του Ιδαίου Άντρου στον Ψηλορείτη, του Γερανίου στα δυτικά της πόλης του Ρεθύμνου και των Ελενών στο Αμάρι. Για τα μινωικά χρόνια (2600-1100) τα αρχαιολογικά δεδομένα πληθαίνουν μία και η ανθρώπινη δραστηριότητα βεβαιώνεται συχνότερα τόσο στα σπήλαια όσο και σε μία σειρά οικιστικών εγκαταστάσεων που καλύπτουν όλη την έκταση του νομού και όλες τις φάσεις της μινωικής εποχής. Πρωτομινωικών χρόνων (2600-2000 π.Χ.) είναι το σπήλαιο Σεντόνη στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, οι θέσεις στο Χαμαλεύρι Ρεθύμνου, στο Αποδούλου Αμαρίου και στο Πυργί της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου. Η ανακτορική εγκατάσταση Μοναστηρακίου Αμαρίου, ο οικισμός στους Πέρα Γαληνούς Μυλοποτάμου, ο οικισμός Σταυρωμένου Ρεθύμνου και τα σπήλαια Μελιδονίου και Πατσού τοποθετούνται στα Μεσομινωικά χρόνια (2000-1600 π.Χ.). Τέλος το νεκροταφείο των Αρμένων, ο οικισμός στη Ζώμινθο Ανωγείων και ο λατρευτικός χώρος στη Φανταξοσπηλιάρα του Πρίνου χρονολογούνται στα Υστερομινωικά χρόνια (1600-1100 π.Χ.). Στα γεωμετρικά και τα δαιδαλικά χρόνια (1100-620 π.Χ.) ακμάζουν σημαντικές πόλεις όπως η Ελεύθερνα και η Αξός (Όαξος) Μυλοποτάμου, ενώ σύγχρονος οικισμός υπήρχε στο Βρύσινα, στο οροπέδιο Ονυθέ. Οι ίδιες περιοχές συνεχίζουν την ανάπτυξή τους και στα αρχαϊκά χρόνια (620-500 π.Χ.) προσφέροντας έργα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Στα κλασικά (500 - 330 π.Χ.) και τα ελληνιστικά χρόνια (330-67 π.Χ.) θα πρέπει να άκμασε η αρχαία Ρίθυμνα, στη θέση του σημερινού Ρεθύμνου, όπως μαρτυρείται από μεταγενέστερες πηγές, ενώ οι άλλες μεγάλες πόλεις του νομού, η Ελεύθερνα, η Αξός, η Λάππα και η Σίβρυτος δε σταματούν να υπάρχουν τόσο κατά τα ελληνιστικά χρόνια όσο και κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο (67 π.Χ. - 323 μ.Χ.).
Κατά την πρώτη βυζαντινή περίοδο (330-824), με τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ρωμαϊκού κράτους στο Βυζάντιο και την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης το 330 μ.Χ., η Κρήτη περιήλθε στο Ανατολικό ρωμαϊκό κράτος και αποτέλεσε ξεχωριστή επαρχία με διοικητή Βυζαντινό στρατηγό. Από εκεί και στο εξής άρχισε να εξαπλώνεται στο νησί ο χριστιανισμός και τον 8ο αι. μ. Χ η επισκοπή της Κρήτης περιήλθε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Κατά τα παλαιοχριστιανικά και πρωτοβυζαντινά χρόνια ανεγέρθηκαν στο νησί πολλοί ναοί, αρκετούς από τους οποίους έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική έρευνα.
Από το 824 μ.Χ. έως το 961 μ.Χ. επικρατεί Αραβοκρατία στο νησί γεγονός που στο Ρέθυμνο επιβεβαιώνεται από ελάχιστες μαρτυρίες ανάμεσα στις οποίες και ορισμένα αραβικά νομίσματα που βρέθηκαν στο χωριό Γιαννούδη.
Στη δεύτερη Βυζαντινή περίοδο (961-1210) πραγματοποιείται όπως θα δούμε και παρακάτω η πρώτη οχύρωση της πόλης τους Ρεθύμνου και από το 1211 ξεκινά η μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος της Βενετοκρατίας τα σημάδια της οποίας σε όλα τα επίπεδα ανιχνεύονται άριστα στην περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου.

Περίπατος στο Ρέθυμνο

αφετηρία μας σ? αυτόν τον περίπατο είναι από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου στους αριθμούς 5, 7, 9 της οποία θα δούμε τμήματα θολωτών κτηρίων που αποτελούσαν τους στρατώνες του προμαχώνα της Αγίας Βαρβάρας της πρώτης οχύρωσης της πόλης του Ρεθύμνου. Προχωρούμε προς τα κάτω και φθάνουμε στην πλατεία Ηρώων με το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτου στο κέντρο της. Από εδώ μπαίνουμε στην οδό Αρκαδίου, έναν από τους βασικούς εμπορικούς δρόμους του Ρεθύμνου. Στη συμβολή Αρκαδίου και Βίκτωρος Ουγκώ συναντούμε το τζαμί Καρά Μουσά Πασά. Προχωρούμε στην οδό Αρκαδίου και στεκόμαστε στον αριθμό 48 για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό θύρωμα βενετσιάνικου μεγάρου. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στον αριθμό 154 όπου βρίσκεται η πιο εντυπωσιακή βενετσιάνικη κατοικία της πόλης με τη μεγαλοπρεπή πρόσοψη και το χαρακτηριστικό θύρωμα. Αν παρακάμψουμε στην οδό Τσουδερών στον αριθμό 12 θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε άλλο ένα θύρωμα κατοικίας με δωρικούς κίονες και πλούσια φυτική διακόσμηση τόσο στο τόξο όσο και στα σφαιρικά τρίγωνα. Στη συμβολή της οδού Τσουδερών με τη οδό Τσαγρή στρίβουμε δεξιά, περνάμε κάτω από το θολωτό πέρασμα και ξαναστρίβουμε δεξιά για να βρεθούμε πάλι στην οδό Αρκαδίου. Στο σημείο αυτό, στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Χατζηγρηγοράκη αξίζει να θαυμάσουμε το νεοκλασικό τριώροφο μέγαρο. Προχωρούμε στη οδό Αρκαδίου για να συναντήσουμε παρακάτω, στη γωνία με την οδό Παλαιολόγου την περίφημη βενετσιάνικη Loggia του Ρεθύμνου. Στρίβουμε δεξιά στην οδό Πετυχάκη και βρισκόμαστε στο πέρας της παραλιακής λεωφόρου Ε. βενιζέλου.
Από εδώ προχωρούμε ακόμα δυτικότερα, μέσα στο πλακόστρωτο, για να βρεθούμε μπροστά στο βενετσιάνικο λιμανάκι η κατασκευή του οποίου είχε ξεκινήσει από το 1300 μ.Χ. αλλά διαρκώς υπήρχαν προβλήματα λόγω της προσάμμωσής του. Το τείχος που το περικλείει είναι βενετσιάνικο με τούρκικες και μεταγενέστερες προσθήκες όπως τούρκικος είναι και ο φάρος.
 

Ακτές Νομού Ρεθύμνης


Ο νομός Ρεθύμνης προσφέρεται κατεξοχήν για θερινές διακοπές μια και διαθέτει πολυάριθμες, πολύ όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες. Εξαιρετικές αμμουδερές παραλίες μπορεί να επισκεφθεί κανείς τόσο στη βόρεια ακτή του νομού, στο κρητικό πέλαγος, όσο και στη νότια, στο λιβυκό πέλαγος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές:

Παραλία Ρεθύμνου: Οργανωμένη αμμουδερή παραλία μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων, εκτείνεται από την πόλη του Ρεθύμνου και προς τα ανατολικά στις περιοχές Περιβόλια, Πλατανές, Αδελιανός Κάμπος, Σκαλέτα.
Παραλία Επισκοπής: Μεγάλου μήκους αμμουδερή παραλία στα δυτικά της πόλης του Ρεθύμνου, οργανωμένη τμηματικά.
Πάνορμο: Στην παραλία του παραθαλάσσιου χωρίου Πάνορμο, σε απόσταση 20χιλ. ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του σε οργανωμένη παραλία κοντά στην οποία υπάρχουν και αρκετές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Μπαλί: Στον όρμο Μπαλί, όπου και ο ομώνυμος παραθαλάσσιος οικισμός, σε απόσταση 34 χιλ. ανατολικά του Ρεθύμνου, έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να επιλέξει κάποιο από τα μικρά λιμανάκια και να κολυμπήσει απολαμβάνοντας τις ευκολίες της οργανωμένης παραλίας. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Πλακιάς: Ο οικισμός του Πλακιά, σε απόσταση 40 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, είναι ένα θέρετρο με θαυμάσια αμμουδερή παραλία και πλούσιες υποδομές σε ξενοδοχεία ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια. Στην οργανωμένη παραλία του μπορεί κανείς εκτός από μπάνιο να κάνει και ποικίλα θαλάσσια σπορ.
Σούδα Πλακιά: Οργανωμένη, αμμουδερή παραλία ακριβώς δυτικά του χωριού Πλακιάς. Κοντά στην παραλία μπορεί να βρει κανείς ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες.
Δαμνόνι: Οργανωμένη αμμουδερή παραλία ακριβώς δυτικά του Πλακιά στα νότια του Ρεθύμνου. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες.
Αμμούδι: Μικρή αμμουδερή παραλία κοντά στο Δαμνόνι, μη οργανωμένη και σχεδόν ερημική.
Λίμνη Πρέβελη: Σε απόσταση 38 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, λίγο πριν την ιστορική Μονή Πρέβελη, ακολουθώντας χωματόδρομο που φθάνει ως ένα σημείο και προχωρώντας στη συνέχειαμε τα πόδια για 15 περίπου λεπτά, φθάνει κανείς σε μια μαγευτική αμμουδερή παραλία με φοίνικες, ακριβώς στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη.
Τριόπετρα: Η παραλία της Τριόπετρας που πήρε το όνομά της από τις τρεις πέτρες που τη χαρακτηρίζουν, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλ. νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Μπορεί να την επισκεφθεί κανείς αν ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 40ο χιλ. στρίψει προς το χωριό Ακούμια και προχωρήσει. Πρόκειται για μια τεράστια αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη και σχεδόν ερημική.
Άγιος Παύλος: Σε απόσταση 58χιλ. νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται η εκπληκτική αμμουδερή παραλία του Αγίου Παύλου. Για να φθάσει κανείς εκεί αρκεί να ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 46ο χιλ., στο ύψος του χωριού Κρύα Βρύση, να στρίψει δεξιά και να συνεχίσει προς τη θάλασσα. Το μπάνιο σε έναν από τους ερημικούς μυχούς που σχηματίζουν τα βράχια και οι αμμόλοφοι είναι μια μοναδική εμπειρία. Στο ομώνυμο χωριό υπάρχει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.
Αγία Γαλήνη: Το θέρετρο της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Εκτός από την πληθώρα των τουριστικών υποδομών διαθέτει και θαυμάσιες, πεντακάθαρες παραλίες που σχηματίζονται μέσα στο επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής.
Κόρακας: Βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου, ακριβώς νότια του χωριού Ροδάκινο που απέχει 42 χιλ. από το Ρέθυμνο. Η παραλία του Κόρακα είναι αμμουδερή και οργανωμένη, ενώ η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. 

Διάφορα Χρήσιμα του Ρεθύμνου και της Κρήτης
Παρασκευή κρασιού
Τρύγος στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη
Ανδρική Κρητική ενδυμασία
Γυναικεία Κρητική ενδυμασία
Ηθη - έθιμα και πολιστισμός της Κρήτης
Η Ελιά του Ρεθύμνου Κρήτης
Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη
Κρητικό μαχαίρι
Χοροί του Ρεθύμνου και της Κρήτης
Η κουρά στην Κρήτη

Πρώτη  |  Προηγούμενη  |   1 2 3 4 | Επόμενη  |  Τελευταία (4)


» Ψηλορείτης Κρήτης
Ο Ψηλορείτης (Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα: ο Τίμιος Σταυρός (2456 μ.), ο Αγκαθιάς (2424 μ.), η Στολίστρα (2325 μ.), η Βουλομένου (2267 μ.) και ο Κούσσακας (2209 μ.). Η

» Μαργαρίτες Δήμου Κουλούκωνα στο Ρέθυμνο
Σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στη Βορειοδυτική πλευρά του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα, βρίσκεται το γραφικό χωριό Μαργαρίτες, γνωστό για την κατασκευή χειροποίητων δημιουργημάτων

» Το ολοκαύτωμα του Αρκαδιού Ρεθύμνου Κρήτης

Διακόσια πενήντα χρόνια βρίσκονταν οι Τούρκοι στην Κρήτη που ο τόπος της ήταν αιματοβαμμένος από τις συνεχιζόμενες επαναστάσεις όπως του



» Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης παραλία
Στην παραλία του παραθαλάσσιου χωριού Πανόρμου, σε απόσταση 20χιλ. ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του σε ....

» Μπαλί Ρέθυμνο
Μόνο περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, αυτό το ψαράδικο χωριό, που έχει μετατραπεί σε παραθαλάσσιο θέρετρο, έχει ένδοξο παρελθόν. Οι Βενετσιάνοι ...

» Λίμνη Πρέβελη στο Ρέθυμνο
Σε απόσταση 38 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, λίγο πριν την ιστορική Μονή Πρέβελη, ακολουθώντας χωματόδρομο που φθάνει ως ένα σημείο και προχωρώντας ....

» Τριόπετρα Παραλία στα Ακούμια Ρεθύμνου
Η παραλία της Τριόπετρας που πήρε το όνομά της από τις τρεις πέτρες που τη χαρακτηρίζουν, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλ. νότια της πόλης

» Αγιος Παύλος Ακούμια Ρέθυμνο
Μια πολύ καλή παραλία του Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Ακούμια του Δήμου Λάμπης είναι ο οικισμός του Αγίου Παύλου. Ο οικισμός του Αγίου Παύλου είναι.....

» Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα όμορφο μικρό ψαροχώρι στην νότια μεριά της Κρήτης. Εδώ ζουν 800 κάτοικοι περίπου και υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν



» Ακούμια Δήμου Λάμπης Ρέθυμνο
Χτισμένα στο Νότιο και κεντρικό μέρος του νομού Ρεθύμνης σε απόσταση 35 χλμ από την πρωτεύουσα στις υπώρειες του όρους Σιδέρωτα από τη μια σε υψόμετρο 525 μέτρων και με επιβλητικό τον ορεινό όγκο του Κέδρους απέναντί

» Ζωνιανά Μυλοποτάμου
Το χωριό Ζωνιανά είναι ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνου της Κρήτης. Είναι χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του

» Ενετικό λιμάνι Ρέθυμνο
Ξεκινώντας από το μικρό ενετικό λιμάνι στο Ρέθυμνο μπορούμε να θαυμάσουμε τον λιμενοβραχίονα που κάποτε προστάτευε το λιμάνι και φτιάχτηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα.

» Βρύσινας, Iερό κορυφής Ρέθυμνο
Η αρχή της λειτουργίας του ιερού κορυφής στη θέση Άγιο Πνεύμα τοποθετείται στην προανακτορική περίοδο. Η αρχαιολογική θέση βρίσκεται στην κορυφή

» Loggia του Ρεθύμνου
Η Loggia οικοδομήθηκε τον 16o αιώνα με σχέδια του διάσημου βενετού αρχιτέκτονα Michel Sanmicheli. Η Loggia ήταν ένα λαμπρό κτήριο στο

» Kρήνη Rimondi Ρεθύμνου
Το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης του Ρεθύμνου ήταν οξύ και γι? αυτό οι βενετοί διοικητές φρόντιζαν να κατασκευάζουν υδραγωγεία

Πρώτη  |  Προηγούμενη  |   1 2 3 4 | Επόμενη  |  Τελευταία (4)

Επιστροφή στην αρχική σελίδα »
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη