Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Προβλήματα στην πληρωμή προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ          
 12/12/08

 Tην αναστολή των πληρωμών των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Eνωση προγραμμάτων του Γ´Α ΚΠΣ έχει προκαλέσει η κόντρα συνδικαλιστών του Yπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την υπουργό Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ξεκινήσει από τις 20 Οκτωβρίου με διάφορες μορφές αγώνα. Οι εργαζόμενοι απέχουν από ειδικές υπηρεσίες, όπως η διενέργεια ελέγχων στους χώρους εργασίας και η πληρωμή των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου. Παράλληλα αναμένεται συνέχιση της αποχής από ειδικές υπηρεσίες, γεγονός που δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Οι διεκδικήσεις αφορούν στην ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων και ειδικότερα στη χορήγηση ενός επιδόματος, που όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, καταβάλλεται σε υπαλλήλους άλλων υπουργείων και όχι στο Yπουργείο Απασχόλησης. Σημειώνεται από τους συνδικαλιστές ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την υπουργό Απασχόλησης να τη δουν, χωρίς να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους.
Με το παραπάνω δεδομένο θα συνεχιστεί η έλλειψη ελέγχων στην αγορά εργασίας σε περίοδο εορτών, η μη απορρόφηση και η απώλεια των κοινοτικών πόρων, καθώς και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων αναφέρει ότι: «Eντεχνα διαδίδεται ότι εξαιτίας της αγωνιστικής κινητοποίησης κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια για τη χώρα από την Kοινότητα λόγω του ότι το Γ΄ ΚΠΣ τελειώνει το τρέχον έτος και ότι εξαιτίας μας παραμένουν απλήρωτοι άνεργοι εκπαιδευόμενοι που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης στα ΚΕΚ, προσωπικό δημοτικών επιχειρήσεων κ.λπ., με αποτέλεσμα να συκοφαντείται ο δίκαιος αγώνας μας.
Πληροφορούμε λοιπόν όλους αυτούς αλλά και την ελληνική κοινωνία ότι ακόμη και σήμερα, οι υπάλληλοι που έχουν ορισθεί υπόλογοι για την πληρωμή των διαφόρων προγραμμάτων (ακόμη και εάν δεν υπήρχε η απεργιακή κινητοποίηση) δεν θα μπορούσαν στην πλειονότητά τους να προβαίνουν σε πληρωμές, διότι απλούστατα το ταμείο είναι μείον στους περισσότερους λογαριασμούς των διαφόρων έργων. Αρκεί να αναφερθεί ότι από ένα ποσόν 150.000.000 ευρώ το οποίο έχει εγκριθεί από το ΥΠΟΙΟ δίνεται ως χρηματοδότηση σε πρώτη φάση ποσόν 43.000.000 ευρώ το οποίο ακόμη και σήμερα (9/12/2008) δεν έχει προωθηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να πιστωθούν οι διάφοροι λογαριασμοί. Και να αναλογισθεί κανείς ότι καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για το έτος 2008 έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικού η 22/12/2008».

 
Πηγή: Express.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Αναπτυξιακά προγράμματα (επιδοτήσεις)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη