Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
"Κύμα" ακυρώσεων απειλεί τον τουρισμό          
 16/12/08

 Tη βαθύτατη θλίψη τους για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η Eνωση Ξενοδόχων της Αθήνας - Αττικής (ΕΞΑ-Α) και οι ξενοδόχοι της Αθήνας και ζητούν "συγγνώμη" απ´ τους επισκέπτες - τουρίστες για την εμπειρία που βίωσαν μαζί με τους Αθηναίους πολίτες.
Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισημαίνουν την ανάγκη καταρχήν να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν και πλήρως ό,τι καταστράφηκε και ως προς αυτό επικροτούν και στηρίζουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του δήμαρχου Νικήτα Κακλαμάνη ώστε να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς. Παράλληλα, ζητούν την αποτελεσματικότερη φρούρηση και προστασία της ιστορικής, πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας, «που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας πόλης-συμβόλου για όλα τα έθνη», ενώ αναμένουν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να παρέμβει ώστε να συντονιστούν μεταξύ τους οι επίσημοι φορείς του τουρισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να ανανήψει το συντομότερο δυνατόν ο ελληνικός τουρισμός.
Παράλληλα, η ΕΞΑ-Α υπενθυμίζει σε όλους πως στα ξενοδοχεία εργάζονται και διαμένουν άνθρωποι 24 ώρες το 24ωρο, των οποίων η ζωή και η σωματική ακεραιότητα διέτρεξε άμεσο κίνδυνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Πέραν αυτού, το οποίο αφορά την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα, η ΕΞΑ-Α επισημαίνει ?κατόπιν επανειλημμένων σχετικών ερωτήσεων από πλευράς του Τύπου? ότι τα πρόσφατα γεγονότα έπληξαν μεταξύ άλλων, τόσο τη φυσική δομή των ξενοδοχείων της Αθήνας όσο και το γενικότερο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μέχρι στιγμής συνέπειες για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι συγκεκριμένες: εκτός απ´Α το γενικότερο κλίμα το οποίο αποτρέπει τους επισκέπτες να επιλέξουν την Αθήνα και κατ´Α επέκταση την Ελλάδα (άλλωστε επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας), τα ξενοδοχεία της πόλης κυριολεκτικά άδειασαν, αφού οι περισσότεροι από τους ενοίκους τους τα εγκατέλειψαν λόγω των γεγονότων. Επίσης, ακυρώθηκαν οι όποιες κρατήσεις δωματίων και προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αλλοδαπών και ημεδαπών, αφορούσαν την περίοδο των εορτών (Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου), ενώ αναμένεται και ένα κύμα ακυρώσεων κρατήσεων (και εκδηλώσεων) που είχαν προγραμματισθεί για τους επόμενους μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο κ.λπ.) Οι ακυρώσεις αυτές αφορούν αριθμό κρατήσεων μεμονωμένων αλλά και groups, όσο και αριθμό no-shows (πελάτες οι οποίοι αν και δεν ακυρώνουν την κράτηση, τελικά δεν εμφανίζονται) και επιδρούν δραματικά στην πορεία των κρατήσεων έως το καλοκαίρι του 2009.
Το δ.σ. της ΕΞΑ-Α προσδοκά να συζητηθούν οι συνέπειες της γενικότερης κατάστασης και οι τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθεί η αποκατάσταση της φήμης του προορισμού και της χώρας, όσο το δυνατόν ταχύτερα.
Πηγή: Express.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Επαγγελματικά Νέα,Επιχειρήσεις
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη