Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Τρόπος δράσης του βελονισμού  

Για την ερμηνεία του τρόπου δράσης του βελονισμού υπάρχουν η παραδοσιακή θεωρία και οι σύγχρονες θεωρίες.

Η παραδοσιακή θεωρία στηρίζεται στο γεγονός ότι στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει η ενέργεια "Τσι" ή ζωική ενέργεια με τη μορφή του "Γιν" και "Γιανγκ", δηλαδή της θετικής και αρνητικής έκφρασης. Η ενέργεια αυτή πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ισορροπία για να έχουμε φυσιολογική λειτουργία των οργάνων και λειτουργιών του σώματος. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας προκαλεί την εκδήλωση των διαφόρων νοσημάτων.

Ο βελονισμός έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της ενέργειας και κατά συνέπεια της υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας ειδικές βελόνες στα σημεία βελονισμού και με διάφορους συνδυασμούς, ανάλογα με τη διάγνωση και νόσο.

Οι σύγχρονες θεωρίες ερμηνείας του τρόπου δράσης του βελονισμού είναι περισσότερες της μίας. Θα αναφέρω τη νευρο-ορμονική θεωρία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί με πειράματα ότι κατά τη θεραπεία με βελονισμό ορισμένες ουσίες όπως η β-ενδορφίνη, οι προσταγλανδίνες, η σεροτονίνη, η ACTH, και άλλες αυξάνονται πολλαπλάσια.

Έτσι ερμηνεύονται πολλά από τα αποτελέσματα του βελονισμού.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή η επίδραση ερεθισμάτων, που προκαλούν οι βελόνες στα ειδικά σημεία του δέρματος που εισάγονται, ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά και ενεργοποιείται ποικιλότροπα. Έτσι με την παραγωγή ενδογενών ουσιών και την πρόκληση λειτουργικών ρυθμίσεων, θεραπεύονται παθήσεις και συμπτώματα.« επιστροφή στη κατηγορία Βελονισμός
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη