Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Εξωμήτριος κύηση


Στην εξωμήτριο κύηση το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από την μήτρα. Η εμφύτευση μπορεί να γίνει στην σάλπιγγα (η πιό συχνή θέση), στις ωοθήκες,  στον τράχηλο της μήτρας,  ακόμη και μέσα στην περιτοναϊκή κοιλότητα.

Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της αποβολής.
Συνήθως σε λίγο χρονικό διάστημα μετά την "καθυστέρηση" και την χαμένη περίοδο, η γυναίκα νιώθει πόνους που μοιάζουν με κράμπες και  έχει σταγονοειδή αιμόρροια.
Μερικές φορές η αιμοραγία μπορεί να είναι μεγάλη και απειλητική για την έγυο γυναίκα.
Οταν η αιμόρροια είναι σταδιακή προκαλεί πόνο και πίεση αλλά όταν είναι μαζικη οδηγεί σε σοκ και υπόταση.
Πόνος χαμηλά στην κοιλιά στην 6η-8η εβδομάδα της κύησης ακολουθούμενος από λιποθυμία  μπορεί να σημαίνει ρήξη της σάλπιγγας με ενδοκοιλιακή αιμορραγία.
Η κλινική εξέταση δείχνει εκτός από τα σημεία της αιμορραγίας, ερεθισμό του περιτοναίου χαμηλά .
Η μήτρα είναι διογκωμένη αλλά μικρότερη σε σχέση με το μέγεθος που θα έπρεπε να έχει σε αυτό το στάδιο της κύησης και ο τράχηλος είναι ευαίσθητος στην ψηλάφηση.
Επώδυνη ούρηση και αυξημένη κινητικότητα του εντέρου μπορεί να συμβούν επίσης.
Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της εξωμητρίου κυήσεως αλλά παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν αποτελούν το κάπνισμα, βλάβες των σαλπίγγων πριν την εγκυμοσύνη και προχωρημένη ηλικία της μητέρας.
Συχνά μπορεί να χρειαστεί λαπαροσκόπηση ή λαπαροτομία . 





« επιστροφή στη κατηγορία Γυναικολογία και Γονιμότητα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη