Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΚΟΛΛΥΒΑ (Κρητική Συνταγή)


Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:
Σιτάρι
Σταφίδες
Στραγάλι αλεσμένο
Σησάμι καβουρντισμένο
Σπόρους από ρόγδια
Αμύγδαλα καθαρισμένα και κοπανισμένα
Κανέλα κοπανισμένη
Αλάτι
Ζάχαρη άχνη (κατά προτίμηση)
Κουφέτα διακοσμητικά

Βάζομε το σιτάρι να βράσει σε κρύο νερό. Όταν βράσει το βγάζομε από το τσικάλι, το πλένομε με κρύο νερό και το σουρώνουμε.

Στη συνέχεια το απλώνουμε για να στραγγίσει εντελώς.

Όταν κρυώσει, το βάζομε στο δίσκο και το ανακατεύομε με τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το αστραγάλι, τα ρόγδια, την κανέλα, το σησάμι και το αλάτι.

Ισιώνουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη προσπαθώντας η επιφάνεια να γίνει λεία.

Τέλος, στολίζουμε το δίσκο με τα διακοσμητικά κουφέτα.

Προσοχή: Τα κόλλυβα καταναλώνονται φρέσκα. Διατηρούνται μία - δύο ημέρες το πολύ στο ψυγείο. Λόγω των ζυμώσεων που αναπτύσσονται, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης, ιδιαίτερα αν παραμείνουν εκτός ψυγείου και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή.

« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη