Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Σύγλινα

Κρητική Διατροφη


Τα σύγλινα είναι ένας από τους παραδοσιακούς τρόπους διατήρησης του χοιρινού κρέατος.

Τα σύγλινα παρασκευάζονταν με απλό ψήσιμο μέσα σε ανοικτό τσικάλι μικρών κομματιών χοιρινού κρέατος που τεμαχιζότανε για το σκοπό αυτό.

Κατά το ψήσιμο έπρεπε να μη μείνει νερό στο ψημένο κρέας, που αλάτιζαν μέτρια κατά την ώρα του ψησίματος.

Μετά το ψήσιμο τα κομμάτια τοποθετούνταν κατά πατωσές μέσα στο κατάλληλο κουρούπι μαζί με τη γλίνα, που περιείχαν, σε τρόπο ώστε να γεμίζουν όλα τα κενά και να μη μείνει μέσα αέρας.

Μάλιστα για μεγαλύτερη ασφάλεια κάλυπταν την κορφή του κουρουπιού με ζεστή γλίνα, που όταν έπηζε, έκανε ένα σώμα όλο το περιεχόμενο του κουρουπιού, από το οποίο έπαιρναν αργότερα μικρές ποσότητες για την παρασκευή φαγητών της οικογένειας.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για πολύ καιρό.

Τα σύγλινα τρώγονται με πατάτες, με χόρτα, με αυγά η και σκέτα.

« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη