Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Κρητικές Τσακιστές ΕλιέςΤο φθινόπωρο μαζεύουμε ελιές τσουνάτες προσέχοντας να μην είναι τρυπημένες από το δάκο. Αφού τις πλύνουμε, με μια πέτρα ή ένα σφυράκι χτυπάμε μια ? μια την ελιά μέχρι να σπάσει, να τσακίσει δηλαδή.

Τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό για μερικές μέρες, μέχρι να «γλυκάνουνε» αλλάζοντας συχνά το νερό.

Άμα «γλυκάνουνε» φτιάχνομε άρμη. Για να φτιάξομε άρμη ανακατεύουμε αλάτι σε νερό. Η άρμη είναι έτοιμη όταν βυθίζοντας ένα αυγό, αυτό επιπλέει και περισσεύει έξω από το νερό επιφάνεια μεγέθους τόση, όση του παλιού δίφραγκου.

Σε γυάλινο δοχείο βάζουμε τις ελιές, την άλμη και προσθέτουμε λεμόνι. Για να μην μαυρίζουν οι ελιές πρέπει να είναι βυθισμένες στην άλμη. Γι? αυτό βάζομε πάνω στην άρμη ένα πιάτο, ώστε να κρατά με το βάρος του βυθισμένες τις ελιές.
« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη