Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Ο Γαλόχοντρος η Χόντρος


Κρητική Διατροφή
Ο χόντρος είναι χοντροαλεσμένο στο χειρόμυλο σιτάρι. Διαφέρει από τον ξινόχοντρο γιατί ο τελευταίος είναι αλεσμένο σιτάρι με ξινισμένο (ξιδιασμένο) γάλα.

Ο χαλόγοντρος είναι αλεσμένο στο χειρόμυλο σιτάρι με γάλα. Δεν είναι ανάγκη να αλέσουμε σιτάρι στο χειρόμυλο για να φτιάξουμε γαλόχοντρο. Στο εμπόριο, στο Ρέθυμνο τουλάχιστο, υπάρχει χύμα αλεσμένο σιτάρι για χόντρο.

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:

1) Χόντρο (χοντροαλεσμένο σιτάρι).
2) Γάλα
3) Λάδι και αλάτι

Σε ένα τσικάλι βάζουμε νερό, λάδι και αλάτι και αφού βράσει προσθέτουμε τον χόντρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μην κολλήσει μέχρι να ψηθεί.
Σε άλλο τσικάλι βράζουμε το γάλα.

Αφού ψηθεί ο χόντρος τον σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας το ζεστό γάλα.

« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη