Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Γαρδούμια
Κρητική Διατροφή

Γαρδούμια λέμε τα μαγειρεμένα, λεπτά έντερα μικρών ζώων, αρνιών και κατσικιών, τυλιγμένα σε κομμάτια κοιλιάς ή ποδιών .

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Μια κοιλιά αρνιού ή κατσικιού.
2. Λεπτά έντερα αρνιού ή κατσικιού.
3. Ποδαράκια αρνιού ή κατσικιού
4. Ελαιόλαδο
5. Αλάτι, λεμόνι,
6.
Αν θέλετε να κάνετε αυγολέμονο, χρειάζεστε επιπλέον:
1. Αυγά
2. Λεμόνια

Η κοιλιά πρέπει να είναι καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη σε καυτό νερό για να μπορέσουμε να την ξύσουμε και να βγάλομε το «χνούδι» της.

Τα ποδαράκια πρέπει να είναι τσουδισμένα για να μην υπάρχουν τρίχες. Για να αφαιρέσουμε τα νύχια των ποδαρακιών, τα ζεσταίνομε σε φλόγα γκαζιού.

Επίσης, τα έντερα πρέπει να είναι καλά πλυμένα από την εξωτερική και εσωτερική πλευρά. Για να τα πλύνομε από την εσωτερική πλευρά τα αναποδογυρίζομε με ένα ξυλαάκι. Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.

Κόβομε την κοιλιά σε μικρά κομμάτια, περίπου 15 εκατοστά.

Στη συνέχεια τυλίγουμε και δένουμε καλά τα έντερα στα κομμάτια της κοιλιάς και στα ποδαράκια.

Βάζομε νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και αλάτι, προσθέτουμε τα γαρδούμια και όταν βράσουνε και μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το αυγολέμονο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη