Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Hμιυπαίθριοι χώροι: Eξαίρεση κατεδάφισης με καταβολή προστίμου          
Πηγή: Express.gr 13/03/09

TH μέση οδό ακολουθεί το Yπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για τη διευθέτηση του ζητήματος νομιμοποίησης των παράνομων κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων. Το υπουργείο επιλέγει την «τακτοποίηση» του ζητήματος με επιβολή προστίμου, η πληρωμή του οποίου θα οδηγεί στην έκδοση εξαίρεσης κατεδάφισης. Με την απόφαση αυτή δεν επέρχεται νομιμοποίηση σε ό,τι αφορά την αύξηση της νόμιμης επιφάνειας των κτιρίων.
 
Oπως υπογράμμισε χθες ο υπουργός Γ. Σουφλιάς, το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ και η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για το ζήτημα θα παραδώσει τις προτάσεις τον προσεχή Μάιο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά.
Σημειώνεται ότι αδιευκρίνιστο παραμένει το κόστος το οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο ιδιοκτήτης για την αναγνώριση του κλειστού ημιυπαίθριου χώρου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνυπολογιστεί με βάση είτε με την αντικειμενική αξία, είτε μέσω της καταβολής εφάπαξ τέλους που θα κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ ανά τ.μ. ανάλογα την περιοχή, τον όροφο κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για τους ημιυπαίθριους χώρους αφορά τους υφιστάμενους, οι οποίοι υπολογίζονται στην Ελλάδα γύρω στους 1,5 εκατομμύρια.
Oσον αφορά το θέμα των διοδίων στο τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια του ΠΑΘΕ, και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά τη Βόρεια Αττική, ο Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία νέοι σταθμοί διοδίων πριν από τα τέλη του 2009 και εφόσον πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Στο συγκεκριμένο τμήμα της Αττικής θα λειτουργήσουν κατά μήκος του ΠΑΘΕ 3 μετωπικοί και 2 πλευρικοί σταθμοί διοδίων (Aγιος Στέφανος).
Ερωτηθείς για το θέμα του Κτηματολογίου, ο κ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους κατέθεσαν εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Τέλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε χθες ότι θα διατεθεί άμεσα ποσό 1,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, και τη βελτίωση των υποδομών του. Oπως διευκρίνισε, 700.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΤΕΡΠΣ, που είναι φορέας του υπουργείου, και 700.000 ευρώ θα προσφερθούν από το Iδρυμα Λάτση. Παράλληλα, το ΠΕΧΩΔΕ θα διπλασιάσει, από τις 200.000 στις 400.000 ευρώ ετησίως, το ποσό που διαθέτει για τη συντήρηση του σημαντικού αυτού πάρκου για τη Δυτική Αττική.
Πηγή: Express.gr 

« επιστροφή στη κατηγορία REAL ESTATE νέα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη