Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις με νεώτερα άτομα απειλή αιφνιδίου θανάτου για τους καρδιοπαθείς          
  

 Οι καρδιοπαθείς, και ειδικά αυτοί που έχουν πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, θα πρέπει να ξεχάσουν τις εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις γιατί κινδυνεύουν από αιφνίδιο θάνατο. Στην συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών έχει αποδειχτεί ότι το 75%-80% των αιφνίδιων θανάτων κατά τη διάρκεια του σεξ συνέβη με εξωσυζυγικούς ερωτικούς συντρόφους. Επιπλέον, συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους να μην πηγαίνουν με νεότερες συντρόφους, διότι η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί με τις πολλές και περίπλοκες συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται το σεξ. Και φυσικά, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού και αλκοόλ πριν τη σεξουαλική επαφή. Αυτά επισημαίνονται σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων», στο πλαίσιο του 5ου ετήσιου συνεδρίου αθηροσκλήρωσης, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

    Αναφερόμενοι στα θετικά του σεξ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα επιβραδύνει τα γηρατειά, αυξάνει την αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών, καταπολεμά το άγχος και γυμνάζει το σώμα. Τα οφέλη όμως αυτά είναι κυρίως ψυχολογικά και λιγότερο οργανικά. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι η συχνή σεξουαλική δράση αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά και την αυτοπεποίθηση. Επίσης, καταπραΰνει τους πόνους μέσω της έκκρισης ειδικών ορμονών, καταπολεμά το στρες και συμβάλλει στη διατήρηση της σχέσης του ζευγαριού, καθώς έχει αποδειχτεί ότι όσο πιο συχνά συνευρίσκεται σεξουαλικά το ζευγάρι, τόσο πιο δεμένο είναι.

    Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το σεξ δεν είναι πάντα ωφέλιμο, αλλά μπορεί να επιβαρύνει μια ασθενική ή προβληματική καρδιά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στη σεξουαλική δραστηριότητα των ατόμων που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό. Σ´Α αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται αποχή των ασθενών από το σεξ για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, ώστε να μην επιβαρυνθεί η ήδη ταλαιπωρημένη καρδιά και φυσικά απαγορεύονται οι εξωσυζυγικές σχέσεις και μάλιστα με νεότερης ηλικίας ερωτικούς συντρόφους.

    Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του σεξ οφείλουν να επιδεικνύουν και όσοι παίρνουν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, όπως είναι το Βιάγκρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν ο ενδιαφερόμενος ταυτόχρονα με το φάρμακο για το σεξ, παίρνει και νιτρώδη φάρμακα, είτε σε δισκία από το στόμα, είτε υπογλώσσια, είτε διαδερμικά, για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, τότε ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης και να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.
 
Πηγή: Express.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Σχέσεις Γνωριμίες Φλέτ Χωρισμός
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη