Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Απαγορεύεται η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης          


 Οι εγκυμονούσες μητέρες πρέπει να τρώνε υγιεινά και να γυμνάζονται, αλλά όχι να κάνουν δίαιτα για να μην πάρουν περιττά κιλά, σύμφωνα με την Αυστραλή ψυχολόγο Τζόντι Μπενβενίστι, που παρατήρησε ότι το μικρόβιο της δίαιτας έχει "προσβάλλει" πολλές μελλοντικές μαμάδες.
Γιατί; Η κ. Μπενβενίστι στο νέο της βιβλίο που φέρει τον τίτλο: "Με Μεγάλη Κοιλιά", διαπιστώνει ότι πολλές εγκυμονούσες παρασύρονται από τις διάσημες μητέρες, που δεν βάζουν κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να δείχνουν καλλίγραμμες, και ξεχνούν ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό και μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τα μωρά τους.
"Το φυσιολογικό είναι μία έγκυος γυναίκα να προσθέσει από 7 έως 18 κιλά κατά την κύηση", παρατηρεί η κ. Μπενβενίστι και συνεχίζει, λέγοντας ότι οι διάσημες μαμάδες οδηγούν πολλές εγκυμονούσες ακόμα και στο να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες, για να μην βάλουν περιττά κιλά.
Και δεν είναι μόνο η κ. Μπενβενίστι που το λέει αυτό, αλλά και στατιστικά στοιχεία πολλών αναπτυγμένων χωρών.
Στην Αυστραλία, οι δύο στις πέντε προσπαθούν να μην βάλουν γραμμάριο κατά την εγκυμοσύνη τους, ενώ στις ΗΠΑ περίπου 7,5% των γυναικών προσπαθούν να χάσουν βάρος και 34,3% να μην βάλει κιλά.
"Όταν μία εγκυμονούσα βάλει τα απαραίτητα κιλά κατά την εννιάμηνη κύησή της, αυτό μεταφράζεται και σε σωστή ανάπτυξη του εμβρύου" λέει η Δρ.
Κέιτ Στερν από το Βασιλικό Νοσοκομείο Μελβούρνης, που τονίζει ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και τα κιλά που θα βάλει στην εγκυμοσύνη διαφέρουν.
"Υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι αυτά που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε έγκυος γυναίκα", λέει η κ. Στερν.
 
Πηγή: ΑΠΕ 

« επιστροφή στη κατηγορία Γυναικολογία και Γονιμότητα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη