Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
H μείωση του τέλους απογείωσε τις πωλήσεις ΙΧ          


Αύξηση πωλήσεων, για πρώτη φορά μέσα στο έτος, κατέγραψε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Είχαμε αύξηση των πωλήσεων 102% σε σχέση με το προηγούμενο μήνα. Ωστόσο το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά αυτοκινήτου επισκιάζεται από την ραγδαία πτώση στις πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα περίπου 600 λουκέτα σε καταστήματα εμπορίας ΙΧ όπως επίσης και οι τιμές ανταλλαγής που δίνουν οι αντιπρόσωποι στους υποψήφιους πελάτες τους.

Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Απριλίου καθώς ταξινομήθηκαν 11.300 νέα ΙΧ έναντι 5.600 οχημάτων.

Από την αρχή της νέας χρονιάς τα στοιχεία του Μάιου αποτελούν τη μοναδική χρονική περίοδο που η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρσι και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 15%.

Όλους τους προηγούμενους μήνες η πτώση που κατέγραψε η αγορά ήταν μεγαλύτερη από 40%!

Κάποιες εισαγωγικές εταιρείες μάλιστα κατάφεραν να σημειώσουν πωλήσεις-ρεκόρ, όπως η Renault που σημείωσε αύξηση 865%, η Volvo 527%, η Citroen 374%, η Chrysler 295%, η Daihatsu 288%, η Nissan 273%, η Opel 269%, η Skoda 213%, η Mercedes 144%, η BMW 120%.

Στελέχη πάντως της αγοράς αυτοκινήτου πάντως είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά για την πορεία της αγοράς καθώς ήδη έχουν παρατηρηθεί ακυρώσεις παραγγελιών σε ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα εξαιτίας των δημοσιευμάτων για επαναφορά τεκμηρίων.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη απαξίωση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτυπώνεται και από τις τιμές ανταλλαγής που δίνουν οι αντιπρόσωποι:

Για ένα αυτοκίνητο 1.800 κ.εκ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και μόλις 65.000 χλμ. στο κοντέρ του η υψηλότερη τιμή που έδωσαν οι έμποροι δεν ξεπέρασε τις 2.500 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος το πούλησε τελικά σε κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων έναντι 4.500 ευρώ το οποίο έχει ήδη αποσυναρμολογηθεί και πωλείται κομμάτι-κομμάτι!
Πηγή: Express.gr  21/05/09

« επιστροφή στη κατηγορία Επαγγελματικά Νέα,Επιχειρήσεις
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη