Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Αποφάσεις παροχής εγγύησης δημοσίου σε τράπεζες για δάνεια προς επιχειρήσεις        
 
    Με σειρά αποφάσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τροποποιούνται παλαιότερες αποφάσεις για την παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες για τη ρύθμιση οφειλών από δάνεια βιομηχανικών, βιοτεχνικών, μεταλλευτικών, ξενοδοχειακών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στους νομούς Πιερίας, Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φαρσάλων, Καβάλας, Πέλλας, Σερρών, Δράμας, στη Δυτική Μακεδονία, στο νομό Ημαθίας, Κιλκίς, Φλώρινας, Καστοριάς, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.


    Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 καθώς και τα μεταγενέστερα έως και 20 Απριλίου 2009.

    Επίσης με άλλη απόφαση του υπουργείου παρέχεται εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για δάνεια από τις Τράπεζες προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

    Σε ότι αφορά τις αποφάσεις για την παροχή εγγύησης του δημοσίου για νέα ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες των βιοτεχνικών, βιομηχανικών, μεταλλευτικών, ξενοδοχειακών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που υπογράφονται από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Λέγκα προβλέπεται ότι:

    - Θα παρέχεται εγγύηση του δημοσίου σε ποσοστό 80% για την λήψη νέου δανείου με το οποίο θα ρυθμίζονται χρέη των επιχειρήσεων αυτών μέχρι και 30/6/2009. Το νέο αυτό δάνειο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με πρώτη καταβλητέα την 31/12/2010 και τελευταία την 31/12/2018. Προϋπόθεση είναι μεταξύ άλλων η υποβολή αίτησης στην τράπεζα έως 30/9/2009.

    Σε ότι αφορά την παροχή εγγύησης του δημοσίου για δάνεια προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα επεισόδια προβλέπεται ότι θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% ενώ το δάνειο θα έχει διάρκεια 15 ετών με περίοδο χάριτος δύο ετών στην καταβολή των δόσεων.

    Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα την 31/12/2011 και η τελευταία την 31/12/2023.

    Σε ότι αφορά τις αποφάσεις παροχής εγγύησης του δημοσίου για τη λήψη δανείων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης από τις επιχειρήσεις προβλέπεται ότι θα ανέρχεται σε ποσοστό 70% και θα αφορά επιχειρήσεις που είχαν συσταθεί έως 14/7/2009 και θα αφορά επίσης συμβάσεις δανείων που θα κατατεθούν μέχρι 31/12/2010.

Πηγή: Express.gr  04/08/09« επιστροφή στη κατηγορία Δάνεια-Τραπεζικά Νέα - Προιόντα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη