Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Eρευνα για παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών Δ.Χ.          


 
 ENTOΛH για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά σε παράνομη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωάννη Σακελάκο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, εντοπίζονται παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών και «προβλήματα με πολιτικές, κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις», ενώ προέκυψαν ευθύνες και για στελέχη υπουργείων, με αποτέλεσμα να ερευνηθεί και ο ρόλος των υπουργών Μεταφορών των τελευταίων χρόνων.
Ειδικότερα, όπως είχε προκύψει μετά από απογραφή που έγινε πριν από 6 χρόνια για να διαπιστωθεί ποια και πόσα φορτηγά δημόσιας χρήσης έχουν άδεια και κυκλοφορούν νόμιμα, τουλάχιστον έντεκα οχήματα φέρεται να διέθεταν πλαστά στοιχεία. Πρόκειται κυρίως για φορτηγά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι φάκελοι των εν λόγω φορτηγών δεν βρέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν μπόρεσε να αποδειχθεί εάν ήταν πλαστές ή όχι οι άδειες.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών ζήτησε με εντολή του από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας να χορηγηθούν άδειες, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, ενώ το 2009, υπουργός Μεταφορών εμφανίζεται να ζητεί με εντολή του από το Γραφείο Συγκοινωνιών στο Αγρίνιο να εκδοθούν άδειες για 11 φορτηγά με συγκεκριμένους αριθμούς.
Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο οποίος ερευνούσε το θέμα. Ο κ. Ρακιτζής επισκέφθηκε τον υπουργό και του ζήτησε να ανακληθεί η απόφασή του, γεγονός που έγινε.
Ωστόσο, στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε ανάκληση της απόφασης και εκδόθηκε νέα ώστε να δοθούν άδειες για τα 11 φορτηγά, αλλά και για άλλα τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένο ότι η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας ΦΔΧ ανέρχεται, ανάλογα με την κατηγορία, από 80.000 έως και σε 300.000 ευρώ για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και ότι ο συνολικός αριθμός των παράνομων αδειοδοτήσεων δεν έχει εξακριβωθεί (πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να αγγίζει και τα 400 οχήματα), ο κ. Δημήτρης Ρέππας ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας "αφού εξετάσει την υπόθεση να πράξει τα δέοντα".
Πηγή: Express.gr  17/10/09

« επιστροφή στη κατηγορία Επαγγελματικά Νέα,Επιχειρήσεις
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη