Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Σταθερές τιμές, χαμηλή ζήτηση

 

Μικρές αυξήσεις στις τιμές οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας κινούνται έως το 5% κατά μέσο όρο και σημαντική μείωση των αγορών είναι η εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκεί, η οποία βασίστηκε στις απόψεις μεσιτών που δραστηριοποιούνται σε επιμέρους αγορές νομών. Αναλυτικά, οι περισσότεροι μεσίτες θεωρούν ότι στη διάρκεια του δωδεκαμήνου που πέρασε, οι τιμές είχαν απώλειες οι οποίες δεν ξεπέρασαν το 5%.

Αντίθετα, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο όγκος των συναλλαγών ήταν μειωμένος σε ποσοστό που ξεπερνάει το 10%. Συγκεκριμένα, το 76,4% % των ερωτηθέντων μεσιτών διατυπώνει την εκτίμηση ότι η μείωση του αριθμού των πωλήσεων ξεπερνούσε το 10%, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν ότι η πτώση κινήθηκε κάτω από το 10%. Οσον αφορά την εξέλιξη των τιμών, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 53% των μεσιτών εκτιμά ότι η πτώση των τιμών δεν ξεπέρασε το 5%, ενώ το 41% πιστεύει ότι οι τιμές υποχώρησαν από 5% έως 10%. Η έρευνα κάλυψε 18 νομούς της Κεντρικής Ελλάδας και πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες διαπιστώσεις που αφορούν στην εξέλιξη των τιμών έχουν προκύψει και από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί από έγκυρους οικονομικούς οργανισμούς, οι οποίοι καταγράφουν την πορεία των τιμών με βάση τα στοιχεία των τραπεζών.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει επίσης ότι η κρίση στην ελληνική αγορά στην πραγματικότητα έχει επικεντρωθεί στις επενδύσεις και όχι στο επίπεδο των τιμών, κάτι που παρατηρήθηκε και στην ύφεση της αγοράς τη δεκαετία του ´80.

KAΘHMEPINH



« επιστροφή στη κατηγορία REAL ESTATE νέα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη