Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Τα οικονομικά χρέη οδηγούν σε παχυσαρκία        
 

Oι άνθρωποι που έχουν πολλά χρέη εμφανίζουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αναφέρουν Γερμανοί ερευνητές.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κοινωνική και οικονομική κατάσταση  επηρεάζει την κατάσταση της υγείας. Ωστόσο, δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη τις επιπτώσεις που έχουν τα οικονομικά χρέη. Σε αυτό το ερώτημα επιχείρησαν να απαντήσουν οι ερευνητές από το  πανεπιστήμιο του Mainz.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 949 περιπτώσεις ατόμων που είχαν απευθυνθεί σε διάφορους φορείς προκειμένου να λάβουν συμβουλές για το πως θα ανταπεξέλθουν στα χρέη τους.

Τους συνέκριναν με 8.318 ανθρώπους οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε μελέτη που έγινε τηλεφωνικά πριν από έξι χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν χρέη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εθελοντές που ήταν υπερχεωμένοι ? δηλαδή με δυσκολία κατάφερναν να πληρώσουν έγκαιρα τα χρέη τους- εμφάνιζαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Επίσης, είχαν 2.5 μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν παχυσαρκία.

Πιο συγκεκριμένα, το 25% των υπερχεωμένων εθελοντών ήταν παχύσαρκοι ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον γενικό πληθυσμό ήταν 11%.

Οι εθελοντές που ταλαιπωρούνταν από χρέη ήταν νεώτερης ηλικίας, με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο ενώ είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και να καπνίζουν καθημερινά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Eva Muenster, οι υπερχρεωμένοι άνθρωποι ενδεχομένως ξεπερνούν το άγχος και την κατάθλιψη τρώγοντας περισσότερο. Για αυτούς, η επιλογή υγιεινών γευμάτων δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες καθώς «τρόφιμα όπως τα γλυκά και τα λιπαρά σνακς είναι συχνά λιγότερο ακριβά από ό,τι τα τρόφιμα που έχουν χαμηλότερη θερμιδική αξία, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά» τονίζει η επικεφαλής της μελέτης. 

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πολλά χρέη αυξάνεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α. Μάλιστα, στη Γερμανία το 7.6% των νοικοκυριών ? δηλαδή 3.000.000 οικογένειες- αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο BMC Public Health (& Αυγούστου 2009).« επιστροφή στη κατηγορία Υγεία & Ομορφιά
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη