Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Το πράσινο τσάι σώζει ζωές

Μία νέα μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Tohoku της Ιαπωνίας έρχεται αν επιβεβαιώσει τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Το πράσινο τσάι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, αλλά και του Parkinson.

Στην παρούσα μελέτη πήραν μέρος 40.000 Ιάπωνες. Αναλύθηκε ο τρόπος ζωής τους για μία περίοδο περίπου δέκα ετών, η ηλικία αλλά και το φύλο.
Σε σχέση με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, o Dr Toru Naganuma κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση του τσαγιού μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις "για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου".

Ο Dr.Naganuma εξέτασε τις επιπτώσεις των διαφορετικών επιπέδων πράσινου τσαγιού για την υγεία των ατόμων που συμμετέχουν στη μελέτη, σε συνδυασμό με την διατροφή τους, την κατανάλωση οινοπνεύματος, της σόγιας και των ψαριών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο συνολικός κίνδυνος καρκίνου του αίματος μειώθηκε κατά 42% μεταξύ των συμμετεχόντων που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο την ημέρα, ενώ τα συμπεράσματα ήταν 48% χαμηλότερα σε σχέση με τον καρκίνο των λεμφαδένων.
 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

 

 

Tο τσάι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο, αν και κάποτε ήταν μια ακριβή συνήθεια και προνόμιο της αριστοκρατικής τάξης.

Τα οφέλη του τσαγιού στην υγεία οφείλονται κυρίως στις πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής τους δράσης.

Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες του τσαγιού μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη πολλών χρόνιων ασθενειών, ειδικά καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.

Γενικά η κατανάλωση τσαγιού ( 2 - 4 φλιτζάνια ) βοηθά:

 

  • Προλαμβάνει τον καρκίνο
  • Θωρακίζει την καρδιά
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Στοματική υγιεινή

Το τσάι είναι όμως πλούσιο και σε άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή, και ορισμένα μέταλλα, όπως το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο ­ψευδάργυρος.

Τα είδη του τσαγιού

Το τσάι, ανάλογα με τον τρόπο επεξεργασίας του, χωρίζεται σε τρεις κυρίως κατηγορίες:
? Το μη ζυμωμένο (λευκό και ­πράσινο τσάι).
? Το μερικώς ζυμωμένο (Οolong τσάι).
? Το πλήρως ζυμωμένο (μαύρο τσάι).

Τα διαφορετικά είδη τσαγιού (άσπρο, πράσινο, Οolong και μαύρο) δεν προέρχονται από διαφορετικές ποικιλίες φυτών, αλλά είναι αποτέλεσμα διαφορετικής επεξεργασίας παρασκευής.



« επιστροφή στη κατηγορία Υγεία & Ομορφιά
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη