Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Λ Ι Ο Ν Τ Α Ρ Ι
 
 
Το λιοντάρι είναι από τα πιο δυνατά και επιβλητικά θηλαστικά. Έχει μήκος που φτάνει τα 3 μέτρα , ύψος 1 μέτρο και βάρος τα 250 κιλά. Το σώμα του καλύπτεται από γκρίζο-κιτρινωπό χρώμα ή σκούρο καφέ.
Τα αρσενικά έχουν χαίτη που καλύπτει το κεφάλι , τους ώμους και μερικές φορές φτάνει ως την κοιλιά.
Τα λιοντάρια ζουν σε μικρές ομάδες με έναν αρσενικό για αρχηγό και μερικά θηλυκά με τα παιδιά τους.Οι λέαινες μετά από κυοφορία τρεισήμισι μηνών γεννούν από 2 ως 6 μικρά . Τα λιονταράκια θηλάζουν για τρεις μήνες και στους επόμενους εννιά μαθαίνουν να κυνηγούν.
 
Τα λιοντάρια είναι ζώα τεμπέλικα και προτιμούν να περνούν τον καιρό τους ξαπλωμένα ή μισοκοιμισμένα. Κυνηγούν μόνο όταν πεινούν.Επιτίθονται σε όλα τα ζώα . Προτιμούν όμως τις ζέβρες. Συνήθως κυνηγούν την νύχτα στήνοντας ενέδρα στις πηγές όπου τα ζώα πάνε να ξεδιψάσουν. Συνήθως επιτίθονται πρώτα τα θηλυκά. Το αρσενικό όμως είναι εκείνο που θα δοκιμάσει το πρώτο κομμάτι . Τα κομμάτια του σκοτωμένου ζώου τα μεταφέρουν σε ένα καταφύγιο όπου τρώνε πρώτα τα εντόσθια.Κάθε επίθεση εξασφαλίζει τροφή για μιά εβδομάδα. Τα κομμάτια κρέας που θα περισσέψουν τα θάβουν στο χώμα για να τα προφυλάξουν από τους γύπες. Όταν η ομάδα των λιονταριών χορτάσει , κανένα ζώο δεν κινδυνεύει. Το λιοντάρι δεν επιτίθεται στον άνθρωπο. Μεμονωμένες επιθέσεις οφείλονται κυρίως σε γέρικα λιοντάρια που αναζητούν έτοιμη λεία στα ζώα ιθαγενών.
 
Το λιοντάρι είναι γεννημένο για να ζει στην άγρια φύση. Δυστυχώς ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές προσπαθεί να αιχμαλωτίσει το λιοντάρι, με σκοπό να το πάρει σε διάφορα πάρκα ή τσίρκα.
 
Το λιοντάρι είναι από τα πιο δυνατά και όμορφα ζώα και του αξίζει να ζει ελεύθερο στην άγρια φύση.


« επιστροφή στη κατηγορία Ζώα - Ζωοφιλία - Κατοικίδια
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη