Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Oι αναφορές του κ. Σπ. Ζησιμόπουλου στις υποθέσεις που διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού μεταξύ των οποίων και εκείνη της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ-MSC κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής, η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και διαρροές περί του αποτελέσματος στο οποίο κατέληξε που φαίνεται να «ρίχνει στα μαλακά» τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύμβαση επανέφεραν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το λιμάνι του Πειραιά.

 

Αν και η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης, που αναμένεται το προσεχές διάστημα, θα διαλευκάνει το όλο θέμα που δημιουργήθηκε χθες με τη φημολογία περί του αποτελέσματος, συγκλίνουσες παρέμεναν οι πληροφορίες ότι ΟΛΠ και MSC δεν θα βρεθούν ενώπιον σκληρής απόφασης. Γεγονός που εδράζει και στην άποψη έγκυρων κύκλων του Πειραϊκού χώρου ότι μια σκληρή απόφαση θα έθετε εν αμφιβόλω και τη δυνατότητα μιας ανώνυμης εταιρίας να συνάπτει συμβάσεις, οι οποίες κατά την κρίση των εκάστοτε διοικήσεων, που εν προκειμένω λογοδοτούν στις γενικές συνελεύσεις, είναι επωφελείς. Επιχειρησιακά, και όσον αφορά την περίπτωση του ΟΛΠ η απόφαση, έστω και καθυστερημένη, αν και εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, «ανοίγει» υπό προϋποθέσεις τον δρόμο για σύναψη και άλλων συμβάσεων μελλοντικά ενδεχομένως για την αξιοποίηση του πρώτου προβλήτα που εναπομένει, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO, στον ΟΛΠ. Από την άλλη πλευρά οι «μικρο-ρυθμίσεις» επί του αρχικού κείμενου της συμφωνίας δεν θα ανατρέψουν το σκηνικό ως προς τον καθοριστικό ρόλο της MSC, στην εναπομείνασα κίνηση του Πειραιά, και με δεδομένο ότι η εξετασθείσα σύμβαση λήγει ουσιαστικά την προσεχή διετία, οπότε ή θα ανανεωθεί υπό το φως των νέων εξελίξεων, ή όχι, καθώς η ΜSC είναι στρατηγικά τοποθετημένη και σε άλλα λιμάνια στην Ανατολική Μεσόγειο.
πηγη εξπρες



« επιστροφή στη κατηγορία Ναυτιλία
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη