Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Το δεύτερο τρίμηνο 2011 αναμένεται ανάπτυξη της αγοράς των ακινήτων          
 
 MEIΩΣH των συναλλαγών περίπου 30% πανελλαδικά για το 2009, ελάχιστη πτώση των τιμών κατοικίας κάτω από 10%, αισθητή μείωση των δομικών υλικών, καθώς και τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη της αγοράς (χωροταξικό, κτηματολόγιο, επεκτάσεις σχεδίων πόλης, επίσπευση ελέγχου φακέλων μεγάλων επενδύσεων κ.ά.), είναι τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου "Panhol Real Estate Forum", που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ιωάννη Παναγιωτίδη: «Το 2010 οι νέες αναπτύξεις θα εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και κυρίως θα εξαντληθεί το υφιστάμενο απόθεμα».
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επισημάνθηκε πως στην περιοχή των Βαλκανίων το 2010 αναμένεται να τηρηθεί στάση αναμονής από τους επενδυτές, όπως επίσης σταθεροποίηση τιμών και αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Σχετικά με τα εμπορικά ακίνητα σημειώθηκε, πως επενδυτικές ευκαιρίες για το δεύτερο εξάμηνο του 2009 «γέννησαν» στα ακίνητα οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης, όπως αυτές εκδηλώθηκαν στο πρώτο μισό του έτους, ενώ για το 2010 προβλέπεται σταθεροποίηση ή μικρή διόρθωση των τιμών και το 2011 αναμένεται ανάκαμψη.
Oσον αφορά την αγορά μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, αναμένεται σταθεροποίηση τιμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα μεσαίου εμβαδού ακίνητα και ελαφρά ανατίμηση στα μικρά, αφού εκεί στρέφεται η μεγαλύτερη ζήτηση. Τονίστηκε επίσης πως τους επόμενους 18 μήνες ίσως γίνει ξεκαθάρισμα στο τοπίο για μία πιο υγιή ανοδική πορεία.
Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση στον κλάδο ακινήτων τα τελευταία χρόνια, ενώ απαραίτητη είναι η λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία, όπως η κατάργηση του «πόθεν έσχες», ή η μείωση του φόρου μεταβίβασης.
Δ.Α.



Πηγή: Express.gr  09/12/09 


« επιστροφή στη κατηγορία REAL ESTATE νέα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη