Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Οι γυναίκες με αφράτα και παχιά χείλη δείχνουν νεότερες        
 
      Μη "διαβάζετε" τα χείλη μιας γυναίκας, αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ηλικία της. Μια γυναίκα μπορεί να έχει ρυτίδες στο πρόσωπο, σακούλες κάτω από τα μάτια και γκρίζα μαλλιά, αλλά αν τα χείλη της είναι ροζ, στέρεα, "γεμάτα" και αφράτα, τότε θα δείχνει νεότερη από την ηλικία της, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.


    Το πρόβλημα, κατά τους ερευνητές, είναι ότι οι γυναίκες λίγα μπορούν να κάνουν με φυσικό τρόπο για να διατηρήσουν τη νεανική και ζωντανή εμφάνιση των χειλιών τους, καθώς αυτή εξαρτάται από τα γονίδιά τους μάλλον παρά από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

    Η διεθνής έρευνα έγινε από επτά πανεπιστήμια και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία Γιουνιλέβερ (Unilever), σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες "Τάιμς του Λονδίνου" και "Τέλεγκραφ". Η σύνδεση της νεανικής εμφάνισης με τα φουσκωτά χείλη επιβεβαιώνει τις ευρέως διαδεδομένες αντιλήψεις για την ομορφιά και τη σεξουαλική γοητεία, κλασικά παραδείγματα της οποίας αποτελούν ηθοποιοί όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Σκάρλετ Γιόχανσον, διάσημες για τα σαγηνευτικά χείλη τους.

    Τα χείλη τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών φτάνουν σε πλήρη ανάπτυξη στην αρχή της ενήλικης ζωής και στη συνέχεια, στην ηλικία των 30 - 40 ετών, σιγά-σιγά αρχίζουν να συρρικνώνονται. Στις γυναίκες άνω των 60 ετών, η απόσταση από το άνω άκρο του πάνω χείλους μέχρι το κάτω άκρο του κάτω χείλους κυμαίνεται από μόλις 3 χιλιοστά μέχρι 2,2 εκατοστά για τις πιο τυχερές, δηλαδή τα πιο μεγάλα χείλη είναι περίπου επτά φορές μεγαλύτερα από τα πιο μικρά.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλήματα όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες στο δέρμα, που επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου, επηρεάζονται εξίσου από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, όμως τα μαλλιά που πέφτουν και γκριζάρουν και, κυρίως, τα χείλη που "μαζεύουν", έχουν την αιτία τους πρωτίστως στα γονίδια.

    Οι ειδικοί διαφωνούν κατά πόσο τα χείλη μπορούν να "διορθωθούν" με τεχνητό τρόπο, όπως ενέσεις κολλαγόνου και εμφυτεύσεις σιλικόνης, για να δείχνουν πιο φουσκωτά. Μερικές φορές, αυτές οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να έχουν άσχημη κατάληξη και να προκαλέσουν μακροχρόνια ζημιά στα χείλη.

Πηγή: Express.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Γυναίκα. Τα πάντα για το γυναικείο φύλλο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη