Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Σε αλλαγή όλης της δομής της Αστυνομίας της Κρήτης προχωρεί ο υπ. Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά τις αποτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά και γενικά στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αλλαγές είναι καταλυτικές, καθώς καταργούνται 62 αστυνομικοί σταθμοί και οι ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες Δίωξης Εγκληματικότητας που εδρεύουν και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Ωστόσο, δημιουργούνται δύο επιπλέον τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων σε Μυλοπόταμο και Μεσσαρά, ενώ η Κρήτη αποκτά και τη δική της Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ). Ταυτόχρονα αυξάνονται κατά 200 οι ειδικοί φρουροί που θα υπηρετούν στο νησί ενώ θα συσταθεί τμήμα εκπαίδευσης το οποίο θα προσφέρει γνώσεις στους αστυνομικούς σε θέματα που αφορούν την άσκηση των αρμοδιοτήτων και την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Προεδρικό Διάταγμα
Οι σαρωτικές αλλαγές στις οποίες προχωρεί ο κ. Παυλόπουλος στη δομή της Αστυνομίας της Κρήτης περιλαμβάνονται σε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Το κόστος της όλης προσπάθειας φτάνει τα 5,5 εκατ. ευρώ για κάθε έτος και σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι αλλαγές θα έχουν υλοποιηθεί.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζουν αναγκαίες τις αλλαγές στην οργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ενώ ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος στην εισηγητική έκθεση του Προεδρικού Διατάγματος επισημαίνει: «Το υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα είναι ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό, με πολλές μικρές ανορθολογικά κατανεμημένες και ελλιπείς σε προσωπικό και μέσα υπηρεσίες, δεν φαίνεται πλέον ικανό παρά τις όποιες διορθωτικές και συμπληρωματικές παρεμβάσεις να ανταποκριθεί επαρκώς στη σύγχρονη απαιτητική αστυνομική πραγματικότητα». Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προβλέπονται σε κάθε νομό της Κρήτης αυτές είναι οι εξής: Χανιά. Προβλέπεται η λειτουργία, πέραν του Επιτελείου, 17 υπηρεσιών και τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων. Επίσης, Αστυνομικά Τμήματα ιδρύονται σε Βάμο, Κάντανο, Κίσσαμο, Σούδα, Σφακιά, Κρονερίδα, καθώς και στις περιοχές Βουκολίων, Μουσούρων και Νέας Κυδωνίας και αστυνομικοί σταθμοί σε Γαύδο και Πελεκάνο. Επίσης, ιδρύεται Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και καταργούνται 18 αστυνομικοί σταθμοί. Οι νέες υπηρεσίες θα κατανεμηθούν σε 14 από τους 25 δήμους του νομού Χανίων.

Ρέθυμνο. Προβλέπεται η λειτουργία επιτελείου και 13 υπηρεσιών, Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου. Επίσης, ιδρύονται Αστυνομικά Τμήματα στους Δήμους Ανωγείων, Λάμπης, Λαππαίων, Σιβρίτο και Κουλουκώνα καθώς και αστυνομικός σταθμός στην Αγία Γαλήνη. Καταργούνται 14 αστυνομικοί σταθμοί. Χωροταξικά οι υπηρεσίες που δημιουργούνται εδρεύουν στους 7 από τους 11 δήμους του νομού.
 


Ηράκλειο. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προβλέπεται η λειτουργία Επιτελείου και 23 Υπηρεσιών. Παράλληλα θα δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα στους Δήμους Νέας Αλικαρνασσού, Γαζίου, Αρκαλοχωρίου, Αστερουσίων, Βιάννου, Γοργολαΐνη, Καστελλίου, Ζαρού, Τυμπακίου, Αρχανών και Αγίας Βαρβάρας. Επιπλέον, καταργούνται 19 αστυνομικοί σταθμοί ενώ οι νέες υπηρεσίες θα εδρεύουν στους 14 από τους 26 δήμους του νομού, εκτός βέβαια από τα Αστυνομικά Τμήματα.

Λασίθι. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, πέραν του Επιτελείου, προβλέπεται η λειτουργία 13 συνολικά Υπηρεσιών και η ίδρυση Αστυνομικών Τμημάτων σε Σητεία, Νεάπολη και Μακρύ Γιαλό ενώ αστυνομικός σταθμός ιδρύεται στο Οροπέδιο. Ωστόσο, καταργούνται 11 αστυνομικοί σταθμοί και το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Νικολάου. Οι νέες υπηρεσίες θα βρίσκονται στους έξι από τους οκτώ δήμους του Λασιθίου.

e-tipos


« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη