Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
RAK  Ένας νέος ελκυστικός επενδυτικός προορισμός
 
Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες που θα τους αποδώσουν κέρδος. Ένας επενδυτικός προορισμός που βρίσκετε σε άνοδο τα τελευταία 4 χρόνια είναι το Ras al-Khaimah (R.A.K). Το R.A.K αποτελεί ένα από τα κρατίδια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και βρίσκετε στο νοτιοδυτικό άκρο του Περσικού Κόλπου.
 
To R.A.K βρίσκετε σε μία ισχυρή γεωπολιτική θέση, στην καρδιά του Ανατολικού κόσμου, 40 χλμ. από το αεροδρόμιο του Dubai και εν τω μέσω Κίνας, Hong Kong και Ευρώπης. Αυτομάτως, λοιπόν καθίσταται σαν ένα ισχυρό επενδυτικό κέντρο για όσους επενδυτές έχουν βλέψεις για εξαγωγές ή επενδύσεις στη Μέση και Άπω Ανατολή.
 
Για τη δημιουργία μίας εταιρίας απαιτείται ένα συμβολικό κεφάλαιο και τουλάχιστον ένας διευθυντής ή μέτοχος. Οι συναντήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να γίνονται παντού ανά τον κόσμο και οι ταυτότητα των μετόχων παραμένει εμπιστευτική, εκτός αν υπάρχει υποψία εγκληματικής δραστηριότητας από τις νομικές αρχές του Ras al-Khaiman και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Ακόμα μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την ίδρυση εταιρίας στο συγκεκριμένο Εμιράτο είναι:
1.      Δεν υπάρχει περιορισμός στο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου.
2.      Η εταιρία μπορεί να ανήκει 100% σε ξένους επενδυτές.
3.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Dubai και γενικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
4.      Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να επισκεφτούν τις τοπικές αρχές για την ίδρυση της εταιρίας, ωστόσο όλα τα έγγραφα απαιτούνται να υπογραφούν στο γραφείου του εγκεκριμένου ενδιάμεσου.
5.      Ο σύγχρονος φορολογικός σχεδιασμός με οφέλη προς τους ξένους επενδυτές.
 
Το R.A.K δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που έχουν ως στόχο το εμπόριο προϊόντων, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα στο Dubai. Επίσης, το συγκεκριμένο Εμιράτο προσφέρει και επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό αφού βρέχεται από θάλασσα και διανύει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
 
Ακόμα το R.A.K συνίσταται και για όσους αρέσκονται σε πιο ακριβά hobbies. Η αγορά σκάφους είναι αρκετά εύκολη και συμφέρουσα, ενώ οι μαρίνες στην ευρύτερη περιοχή προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Dubai κατασκευάζονται τα πιο πολυτελή και μεγαλύτερα σκάφη στον κόσμο.
 
Σύμφωνα με στοιχεία, το R.A.K αρχίζει να γίνεται ένα μεγάλο επενδυτικό κέντρο καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές παγκοσμίως βλέπουν τη συγκεκριμένη περιοχή σαν μία επιχειρηματική πρόκληση. Αυτό αποδεικνύεται και από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εταιρειών στην περιοχή.
 
Οι Έλληνες επενδυτές αξίζει να στρέψουν το βλέμμα τους και προς τα εκεί, αφού η περιοχή βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, ενώ έχει επηρεαστεί σε πολύ μικρό βαθμό από την οικονομική ύφεση που ταλανίζει την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Παπαναστασόπουλος Νικόλαος
Πηγή: www.taxexperts.gr


« επιστροφή στη κατηγορία Χρηματιστηριακή-Επενδυτική ενημέρωση
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη