Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Aνοδος πληθωρισμού για τον Ιούλιο στην ευρωζώνη          
 
 ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, στα 16 κράτη - μέλη της ευρωζώνης ο πληθωρισμός ανήλθε στο 1,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, παραμένοντας σταθερά κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,4%. Τα στοιχεία του πληθωρισμού ενισχύουν τις προσδοκίες για αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ στο 1% ενδεχομένως και στις αρχές του 2011, ειδικότερα όσο η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

 

Σύμφωνα πάντα με τη Εurostat, η ανεργία διατηρήθηκε αμετάβλητη στο 10% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο. Και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης (Ε.Ε.) στο 9,6% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον ίδιο μήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στην Ε.Ε.-27 διαμορφώθηκε στα 23,062 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 15,771 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 20% έχει η Ισπανία με δεύτερη τη Λετονία με 20%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία με 3,9% και την Ολλανδία με 4,4%.
Πηγή: Express.gr  31/07/10« επιστροφή στη κατηγορία Χρηματιστηριακή-Επενδυτική ενημέρωση
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη