Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
16χρονος έγινε εκατομμυριούχος από το διαδίκτυο!          
 
Στην ηλικία που τα περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και το διαδίκτυο για να παίξουν παιχνίδια και να διασκεδάσουν, ο Κρίστιαν Όουενς έστηνε -σε ηλικία 14 ετών- τη δική του επιχείρηση!

Ο 16χρονος -σήμερα- Βρετανός μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ένας «λιλιπούτειος» εκατομμυριούχος καθώς η ιδέα του απέδωσε τα μέγιστα. Ποια ήταν αυτή; Να πουλάει τα προγράμματα των προγραμματιστών σε καλύτερες τιμές!

Ο Κρίστιαν εντρύφησε από μικρός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αγοράζοντας το πρώτο του κομπιούτερ στην ηλικία των 7 ετών. Τρία χρόνια μετά απέκτησε και τον πρώτο του Mac. Χωρίς να το ξέρει, αυτή ήταν η αρχή για μια επικερδή επιχείρηση: ο Κρίστιαν ίδρυσε το 2008 τη δική του on-line εταιρεία, το Mac Bundle Box, που από εκεί πουλούσε προγράμματα για το Mac OS X σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το κανονικό. Έτσι, εντελώς νόμιμα και αφού έκανε πρώτα διαπραγματεύσεις με τους προγραμματιστές πουλούσε προγράμματα στο 1/10 της τιμής προσφέροντας και ένα πρόγραμμα δωρεάν στους αγοραστές.

 Η επιτυχία του εγχειρήματος μιλάει μέσα από τους αριθμούς: σε δύο μόλις χρόνια, ο 16χρονος Βρετανός κέρδισε 1 εκ. δολάρια! Ο ίδιος όμως δεν εφησυχάστηκε και σκέφτηκε να «εισβάλλει» και στον διαφημιστικό χώρο. Έτσι ίδρυσε τη νέα εταιρεία του με την επωνυμία «Branchr» που λειτουργώντας με τη φιλοσοφία του «pay per click» περιλαμβάνει περίπου 300 εκ. διαφημιστικές προβολές το μήνα! Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 17.500 ιστοσελίδες καθώς και σε εφαρμογές του iPhone ενώ ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η εταιρεία έχει «πετύχει» έσοδα της τάξεως των 800 χιλ. δολαρίων και να απασχολεί οκτώ άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και? η μητέρα του!
Πηγή: Express.gr 


« επιστροφή στη κατηγορία Τα ψαγμένα του διαδυκτίου.Ολα τα καυτά,τα πικάντικα και τα χαζά...
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη