Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Δεν είναι όλοι ίδιοι
 
περί ιδεολογίας!
 
του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου
 
 
Είναι γνωστή η πολιτική καθαρότητα του παληού πολιτικού Αλέξανδρου Μπαλτατζή, για τον οποίο ακόμη και οι αντίπαλοι του μόνο καλά λόγια μπορούσαν να πούν!
Δική του πολιτική παρακαταθήκη, αποτελεί η διαχρονική ,και πάντα επίκαιρη και ?ισχυρή, άποψη ,πως «άλλοι ζούν για τις ιδεολογίες και άλλοι ζούν από τις ιδεολογίες»!
Στις μέρες μας, υπάρχει μια διάχυτη απαξίωση προς τους πολιτικούς, από τους πολίτες.
Όμως δεν είναι όλοι ίδιοι και είναι ,τουλάχιστον, άδικο να «παίρνει όλους η μπάλα»!
Είναι μια απλωμένη πραγματικότητα, το «επάγγελμα» του ιδεολόγου!
Το είδαμε στο παρελθόν ,το βλέπουμε στο παρόν και ,δυστυχώς, θα το βλέπουμε και στο μέλλον, όσο τούτη η πειστική «ρητορεία» υπέρ των θέσεων και της φανατικής «υποστήριξης» των ιδεολογικών αρχών, «παρασύρει» και εξακολουθεί να «γοητεύει» τους πολίτες.
Αυτή η πολιτική «απάτη» θα εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα ,θα εξακολουθεί να μένει ατιμώρητη, θα εξακολουθεί να έχει «πέραση» και να την μετέρχονται οι επαγγελματίες ιδεολόγοι, όσο καιρό οι πολίτες την ανέχονται να «κυκλοφορεί» στα δωμάτια της καθημερινότητας τους, και δεν θα «πιάνουν» το πολιτικό «αεροζόλ» να τους «ψεκάσουν» και να απαλλαγούν από την παρουσία τους.
Είναι γνωστό ,ότι πολλοί πλούτισαν από την πολιτική αυτή απάτη.
Στις μέρες μας τούτοι οι «σκοτεινά» πλουτίσαντες έχουν γίνει πολλοί, και μας αποδεικνύουν ,προκλητικότατα, την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσης της ιδεολογίας προς ίδιον όφελος.
Υπάρχουν τέτοια «φωτεινά» παραδείγματα, που μάλιστα έχουν το απύθμενο θράσσος , ακόμη και τώρα,( μετά την «διαπόμπευση» τους), να προσπαθούν να «σκεπάσουν» την πολιτική γύμνια τους με «σεντόνια» επικαλούμενης ιδεολογίας!
Είναι γνωστό ,ότι υπάρχουν πολιτικοί ,που μπήκαν στην πολιτική πλούσιοι και τους «εβγαλαν» πεθαμένους «στην ψάθα»!
Φωτεινό παράδειγμα τέτοιου πολιτικού ,και, ο Μπαλτατζής.
Είναι γνωστό ,ότι υπάρχουν ιδεολόγοι πολίτες και πολιτικοί ,που «πλήρωσαν» την άδολη ιδεολογία τους με στερήσεις, με εκτοπίσεις, με φυλακίσεις κλπ.
Αρα δεν είναι όλοι ίδιοι!
Οι επαγγελματίες ιδεολόγοι, κυκλοφορούν με ατσαλάκωτα κουστούμια, μιλούν με στιλβωμένες φρασεολογίες, παρφουμαρίζονται με ακριβά αρώματα κολακείας των αυλικών τους, διαθέτουν πληρωμένους «Ομηρους» για να εκθειάζουν τους πολέμους και τα ανδραγαθήματα τους, και διαθέτουν «φίλους» που τους γυαλίζουν τα «γαλόνια» τους , τα οποία , απλώς, «αγόρασαν» από το «Μοναστηράκι» της ανέξοδης εκμετάλλευσης των πραγματικών ιδεολόγων.
Οι πραγματικοί ιδεολόγοι, έχουν πάνω τους διάχυτη την εικόνα του μόχθου ,τις συνέπειες της διαρκούς προσπάθειας, της μόνιμης πάλης, και το δυνατό «άρωμα» του ιδρώτα!
Προφανώς δεν είναι ίδιοι ,προφανέστατα δεν ανήκουν στην ίδια «οικογένεια» των ειδών, ασφαλώς και δεν «συναντήθηκαν» ποτέ, γιατί λειτουργούν και υπάρχουν σε άλλα «επίπεδα» της καθημερινότητας.
Σε λίγες εβδομάδες έχουμε δημοτικές εκλογές!
Απέναντι στους πολίτες θα στηθούν διάφοροι υποψήφιοι.
Κάποιοι πιστεύουν σε δημοτικές ιδεολογίες, τις έχουν μέσα τους, φλογίζονται από αυτές, και αγωνίζονται γι΄ αυτές.
Κάποιοι , απλώς, προβάλλονται  από ιδεολογίες, και ,απλά, φωτίζονται από αυτές!
Ασφαλώς δεν είναι όλοι ίδιοι.
Nα επισημάνουμε ,ότι το  δικαίωμα της επιλογής ανήκει ,μόνον, στους πολίτες ,και δεν εκχωρείται σε κανένα!
20-9-2010
www.dimotiki-kinisi.gr
ninos@dimotiki-kinisi.gr


« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη