Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Ολγα Κεφαλογιάννη

Δήλωση μετά την συνάντηση με συλλογικούς φορείς του τουριστικού τομέα


Είχαμε σήμερα μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τους φορείς του ελληνικού τουρισμού. Μας επιβεβαίωσαν αυτό που εδώ και καιρό γνωρίζουμε. Ότι ο ελληνικός τουρισμός διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του.
Η Κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Γνώριζε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Ήδη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου οι εκτιμήσεις ανέφεραν μείωση των εσόδων κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι. Παρ? όλα αυτά δεν έκανε τίποτα, προκειμένου -εν όψει της θερινής περιόδου- να βελτιώσει τις προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό.
Αν μη τι άλλο τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ΦΠΑ. Το σενάριο νέας αύξησης έχει επιφέρει σύγχυση στους ξένους tour operators και επηρεάζει αρνητικά τις συμφωνίες για τα τουριστικά πακέτα της επόμενης χρονιάς. Επιτέλους, ας το καταλάβουν ορισμένοι, ότι η τουριστική αγορά δε μπορεί να είναι όμηρος φημών και πιθανοτήτων. Το λέμε ξεκάθαρα. Όχι αύξηση στο ΦΠΑ, ναι σε μέτρα στήριξης του ελληνικού τουρισμού.
Οφείλει να καταρτίσει άμεσα στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους και ?σφιχτό? πρόγραμμα υλοποίησης. Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει στη λογική του ?βλέποντας και κάνοντας?. Τουριστική πολιτική έτσι, δεν γίνεται.
Η Κυβέρνηση οφείλει πρωτίστως να καταλάβει, ότι οι αναπτυξιακές ευκαιρίες δεν έρχονται από το πουθενά. Δημιουργούνται με θέληση, κόπο και τόλμη. Δυστυχώς, τον τελευταίο ένα χρόνο το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ότι ούτε θέλει, ούτε κοπιάζει, ούτε τολμά το παραμικρό για τον ελληνικό τουρισμό.


16/09/2010



« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη