Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Συνεχίζει να είναι στο ΔΣ της ΑΝΕΚ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης!!!!!!!!
 


           
           Του Γιώργου Κατικά 
Δημοτικού Σύμβουλου Δήμου Ρεθύμνου 
 
  Πάει πολύς καιρός από τότε που πληροφορηθήκαμε επίσημα από την ΑΝΕΚ ότι δεν συμφέρει την ναυτιλιακή εταιρεία να έχει καράβι στο Ρέθυμνο οπότε και αποφάσισαν να καταργήσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρεθύμνου ?Πειραιά και να πάνε το καράβι Πρέβελη σε άλλη γραμμή. Τα γραφεία που είχε η ΑΝΕΚ δίπλα από το λιμάνι έκλεισαν κι αυτά.
Κάποιοι συμπολίτες μας, βλέποντας ότι το Ρέθυμνο υποβαθμίζεται χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, έκαναν κάποιες ενέργειες όπως α) μια ομάδα ενεργών πολιτών δημιούργησαν  την Cretan Lines με σκοπό να έρθει νέο καράβι στο Ρέθυμνο β)ένας συντοπίτης προσφέρθηκε να φέρει καράβι με τον όρο να είναι το 80% των μετοχών δικές τους και γ) η οικογένεια Βαρδινογιάννη προσφέρθηκε να αφήσει ένα καράβι χωρίς οικονομική επιβάρυνση αλλά με την προϋπόθεση  να καλυφτούν όλα τα έξοδα του.
Ο έντονος προβληματισμός μου σε όλα αυτά στρέφεται στην προκλητική πολιτική του Δημάρχου Ρεθύμνης όπου παραμένει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ!!!!!! ενώ το Ρέθυμνο έχει, έστω στα χαρτιά, δική του Ναυτιλιακή εταιρεία που χρειάζεται πραγματικά υποστήριξη. Ο προηγούμενος Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.Αρχοντάκης όταν είχε τεθεί αυτό το θέμα, θαρραλέα, είχε παραιτηθεί από το συμβούλιο της ΑΝΕΚ.Ο κ. Μαρινάκης  γιατί παραμένει  στο ΔΣ της ΑΝΕΚ και δεν παίρνει ενεργή θέση σε μια από τις παραπάνω ή  να προτείνει κάτι δικό του; Από την ΑΝΕΚ, θεωρώ, δεν έχουμε να ελπίζουμε σε κάτι με την υπάρχουσα μορφή.
Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, αν θέλουμε επιτέλους να αποκαταστήσουμε τη σύνδεση μας με το λιμάνι του Πειραιά είναι :
1) Ο κ. Μαρινάκης να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του από την ΑΝΕΚ, ώστε να αποδεσμευτεί πολιτικά. Ο Πρώτος Πολίτης της πόλης θα πρέπει σε αυτό το θέμα να είναι ξεκάθαρος και να αναλάβει πρωτοβουλίες, γιατί υποβαθμίζεται ο τόπος από την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης και παράλληλα ταλαιπωρούνται οι πολίτες ταξιδεύοντας από γειτονικούς νομούς.
2) Να γίνει ένα άτυπο δημοτικό συμβούλιο και να κληθούν όλοι οι φορείς του νομού ώστε να αποφασίσουν :
α) Αν θα συνεχίσει η Cretan Lines να υφίσταται, αλλά  υποστηριζόμενη από όλους.
β) Αν θα πρέπει να οριστεί μια νέα επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει και θα κάνει συνομιλίες με Πλοιοκτήτριες εταιρείες προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύνδεση Ρεθύμνου με Πειραιά.
Νομίζω ότι η πιο κατάλληλη περίοδος για τέτοιες διαβουλεύσεις  είναι τώρα, παραμονές των εκλογών. Μόνο προεκλογικά μπορούν να δεσμευτούν ακόμα και αυτοί που μπορεί να εκπροσωπούν άλλα συμφέροντα !!!!

26/10/2010


« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη