Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Επιστροφή χρημάτων στους δανειολήπτες 
Ανοίγει  ο δρόμος για την επιστροφή των εξόδων φακέλου προς τους δανειολήπτες. Aυτό ανακοινώθηκε από δύο καταναλωτικές οργανώσεις που επικαλούνται δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και της Κίνησης Πολιτών δανειοληπτών, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι η πρώτη στη χώρα μας και δημιουργεί νομολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου. 

Οι δυο καταναλωτικές οργανώσεις προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου  ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες  χωρίς καμία επιβάρυνση. 

Από το 1990 
Στο κείμενο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται πως «το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού (904 επ. Α.Κ.), και επομένως μπορούν να αξιώσουν χρηματικά ποσά όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα». 

Η απόφαση αφορά «όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, όλα σε 1, διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.ά.». 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Δάνεια-Τραπεζικά Νέα - Προιόντα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη