Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Στήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις νέων γυναικών
20/03/11

 Πρίμ της τάξης του 10% θα λαμβάνουν κατά την αξιολόγησή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα", προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, όσες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί από γυναίκες ή ανήκουν σε γυναίκα σε ποσοστό τουλάχιστον 51%, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, ομιλήτρια στην εκδήλωση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ). Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας", δίνεται στήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις νέων γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας, σε τομείς σχετικούς με την πράσινη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Σχεδιάστηκε, τέλος, πιλοτική δράση 25 εκατ. ευρώ για 30.000 γυναίκες-μέλη ειδικών ομάδων πληθυσμού, με στόχο την απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όσες γυναίκες επιθυμούν θα μπορούν να λαμβάνουν ξεχωριστά το εκκαθαριστικό και τις επιταγές για τις επιστροφές φόρου. Αυτό θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011, δηλαδή στην πράξη από το 2012», επισήμανε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη. Με βάση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου (παράγραφοι 16- 17), δίνεται από το οικονομικό έτος 2012 στους έγγαμους η δυνατότητα βεβαίωσης του φόρου που τους αναλογεί, χωριστά στα δύο μέλη του ζεύγους. Για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής θα υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη στο έντυπο Ε1 της δήλωσης, η συμπλήρωση της οποίας θα υποδηλώνει τη βούληση των φορολογουμένων-συζύγων για ξεχωριστή βεβαίωσή του. «Eτσι λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα και διευθετείται ένα πάγιο αίτημα, καθώς πολλές γυναίκες δεν μπορούσαν να εισπράξουν επιστροφές που δικαιούνταν και να αναπτύξουν τη δική τους δραστηριότητα ή να στηρίξουν οικονομικά το δικό τους επάγγελμα, π.χ., στην περίπτωση που ο σύζυγος έφευγε, εξαφανιζόταν ή είχε μεγάλα χρέη», σημείωσε η κ. Στρατηγάκη.
Πηγή: Express.gr  

« επιστροφή στη κατηγορία Προκηρύξεις Ρέθυμνο Κρήτη
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη