Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Aλμα 52% στο εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης          
 19/03/11

 AYΞHΣH 52% σε ετήσια βάση έκανε το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, λόγω της ενίσχυσης των εισαγωγών και της αξιοσημείωτης μείωσης των εξαγωγών. Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος της ευρωζώνης στα 14,8 δισ. ευρώ, έναντι 9,7 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2010. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα από την επίσημη καταγραφή στοιχείων τον Ιανουάριο του 1999. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση, στα 124,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, αλλά μειώθηκαν 7% από τα 134,5 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου. Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 139,4 δισ. ευρώ από 135 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 29%.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το έλλειμμα του Ιανουαρίου ανήλθε στα 29,8 δισ. ευρώ, έναντι 22,7 δισ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Το εμπόριο των 27 κρατών - μελών της Ε.Ε. με όλους τους βασικούς εταίρους της αυξήθηκε κατά το 2010, έναντι του 2009. Η σημαντικότερη αύξηση εξαγωγών αφορά τη Βραζιλία (45%), την Τουρκία (39%) και την Κίνα (37%). Αύξηση 32% σημείωσαν οι εισαγωγές από την Κίνα και 30% από την Ινδία. Το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις HΠA αυξήθηκε κατά 73,1% το 2010 έναντι αύξησης 46,4% το 2009.
Πηγή: Express.gr

« επιστροφή στη κατηγορία Χρηματιστηριακή-Επενδυτική ενημέρωση
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη