Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Φτηνά δάνεια για επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ,

19/03/11


 
 
Την υπογραφή περιφερειακού συμφώνου για την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στην Αρκαδία, στο πλαίσιο επίσκεψης 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών, μέσω του προγράμματος Synergassia.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι είναι μύθος πως η Πελοπόννησος είναι μία ευνοημένη περιοχή, ενώ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν πληρωθεί όλοι οι επενδύτες του παλιού επενδυτικού νόμου. Για τη νεανική επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν νέοι επιχειρηματίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θέλουν να επενδύσουν σε νέες, καινοτόμες ιδέες. Επίσης, μίλησε για ενέσεις ρευστότητας, αναφέροντας ότι το μεγάλο όπλο είναι το ΕΤΕΑΜ, ο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, που θα προκηρύξει σε λίγες ημέρες πολύ φτηνά δάνεια για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας έρχεται να αναγγείλει ένα νέο σύστημα και υπογράμμισε ότι, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλο φορά, η Ελλάδα χρειάζεται έναν άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης μίας τοπικής περιφερειακής οικονομίας, να γίνει μία ευρωπαϊκή περιφέρεια - πρότυπο για τη χώρα και τόνισε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ισχύουν όλοι οι Νόμοι του Ελληνικού Κράτους και οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Περιφέρεια θα είναι πολύ σύντομα παράδειγμα αειφορίας και πραγματικής πράσινης οικονομίας.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Νικόλαος Πέντζος κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε (την Παρασκευή) στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Προτάσεις για την Απλοποίηση του Συστήματος Αδειοδότησης στη Βιομηχανία» ανέφερε ότι η ανεπάρκεια κεφαλαίων και το πολύ μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο, καθιστούν σχεδόν απαγορευτικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Βρισκόμαστε σε μια αρνητική συγκυρία κατά την οποία διαπιστώνεται μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και πρόβλεψη για περαιτέρω μείωσή της και το 2011», είπε ο κ. Πέντζος ο οποίος χαρακτήρισε απολύτως θετικές τις αποφάσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, αλλά επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα μέτρα ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα.

Όπως υπογράμμισε βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι η παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και η θεσμοθέτηση πραγματικών μέτρων, που όπως είπε, θα βοηθούν τη λειτουργία της καθημερινότητας των επιχειρήσεων.
Επίσης χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα των αδειών λειτουργίας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης ο βιομηχανικός κόσμος παραμένει ιδιαίτερα προβληματισμένος. Έκανε λόγο για πληθώρα πιστοποιητικών που απαιτούνται για την έκδοση άδειας λειτουργίας, για αδικαιολόγητες χρονικές καθυστερήσεις και υπογράμμισε ότι πολλές φορές όλες αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε αδιαφανείς διαδικασίες.



« επιστροφή στη κατηγορία Δάνεια-Τραπεζικά Νέα - Προιόντα
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη