Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
New York Times: Ένα Σάββατο βράδυ η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ          

 

Με ένα σενάριο «τρόμου» παρουσιάζεται η «επόμενη μέρα» για την Ελλάδα σε περίπτωση που επέστρεφε στη δραχμή. Χάος, οικονομικός μαρασμός και στρατιωτικό πραξικόπημα θα ακολουθούσαν την ανακοίνωση της επανόδου στο εθνικό νόμισμα.

«Μετά από εβδομάδες φημών, κάποιο Σάββατο βράδυ, ο΄Ελληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα». Με αυτό το καθόλου ευοίωνο σενάριο ξεκινά το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, το οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει και... στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα της «νέας δραχμής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλούσε πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι μαζικά θα κατευθύνονταν στις τράπεζες και θα απέσυραν τα χρήματά τους, προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους, καθώς η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ.

Επίσης, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα είχε «παγώσει», καθώς οι διεθνείς αγορές δεν θα εμπιστεύονταν τη χώρα για να της δανείσουν, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως «καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός».« επιστροφή στη κατηγορία Οικονομικά Νέα Rnews
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη