Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Η καθαριότητα του αλόγου  είναι η μισή αρχοντιά

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά
 

Η διατήρηση της καθαριότητας του αλόγου απαιτεί πολύ χρόνο και πρέπει να γίνεται συστηματικά προκειμένου να διατηρήσετε εμφανίσιμο και περιποιημένο το άλογό σας, με απαλό και στιλπνό τρίχωμα. Για την αποφυγή συνηθισμένων λαθών κατά τη διαδικασία πλυσίματος του αλόγου, που το πιθανότερο είναι να εξαντλήσουν την υπομονή σας και το χρόνο σας, χρειάζεται να σχεδιάσετε προσεκτικά εκ των προτέρων ό,τι αφορά στο πλύσιμο του αλόγου.

Αρχικά πρέπει να διαλέξετε ένα σημείο το οποίο δε θα μεταβληθεί σε λάκκο γεμάτο λάσπες με το νερό. Με την ίδια λογική, βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για να δέσετε το άλογό σας και να συγκεντρώσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε. Όσον αφορά στα ρούχα που θα φορέσετε την ώρα του πλυσίματος, φροντίστε να είναι από ύφασμα που δεν απορροφά το νερό ώστε να μουλιάσει και να παγώσει το σώμα σας. Φορέστε λαστιχένια γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας και... εμπρός για πλύσιμο!

 

Τα καλλυντικά προϊόντα πλυσίματος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι κατάλληλα για το δέρμα και το τρίχωμα των αλόγων και όχι συνηθισμένα, μη σχεδιασμένα ια τις ανάγκες ζώων. Αν μάλιστα πλένετε συχνά το άλογό σας, το προϊόν που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαλό, σαν να πρόκειται για μια ειδική περίσταση. Επιπλέον, στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη καλλυντικών κατάλληλα για άλογα, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Οπότε, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικίλους τύπους αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας άλογο. Τα περισσότερα βέβαια από αυτά τα καλλυντικά περιέχουν ουδέτερο pH, που εξισορροπεί την ευαισθησία του δέρματος του αλόγου το οποίο «φιλοξενεί» πολλά βακτήρια ωφέλιμα για το άλογο που, αν καταστραφούν, θα προκαλέσουν ανεπιθύμητα δερματικά προβλήματα.

 

Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει το κατάλληλο μέρος για να πλύνετε το άλογό σας, αφού πρώτα έχετε σιγουρέψει το ασφαλές δέσιμό του, αναμείξτε το προιόν που έχετε αγοράσει με χλιαρό νερό σε έναν κουβά τον οποίο έχετε τοποθετήσει κοντά σε εσάς για να τον φτάνετε εύκολα. Το πόσο νερό θα βάλετε εξαρτάται από την πυκνότητα του καλλυντικού προιόντος, αλλά σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης! Ξεκινήστε το πλύσιμο από τα πόδια του αλόγου και σιγά σιγά ανεβαίνετε προς τα πάνω, καταβρέχοντάς το με απαλές κινήσεις και ήρεμη ροή νερού με τελευταίο σημείο την πλάτη του. Αφού το έχετε καταβρέξει ολόκληρο, με ένα μεγάλο σφουγγάρι μεταφέρετε νερό με σαπούνι από τον κουβά στο σώμα του αλόγου.

Το καλύτερο είναι να προμηθευτείτε ένα γάντι κατάλληλο για τη φροντίδα του αλόγου και να επιμείνετε με αυτό σε κάθε βρομιά, μουντζούρα μέχρι να εξαφανιστούν τελείως από το τρίχωμά σου. Αφού έχετε ξεπλύνει τις σαπουνάδες, και βάλτε λίγη ακόμη ποσότητα από το προιόν πλυσίματος. Να προσέχετε τα σημεία του σώματος του αλόγου που πλύνατε πριν, να μη στεγνώσουν αλλά να παραμείνουν νωτισμένα. Τα άλογα απεχθάνονται το νερό στο πρόσωπό τους, γι? αυτό φροντίστε να βάζετε μικρότερη ποσότητα σαπουνάδας στο πρόσωπο για να μη χρειαστεί να ξεπλύνετε αυτό το σημείο με άφθονο νερό. Τα ρουθούνια του και το εσωτερικό του αφτιού να τα καθαρίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα, ενώ την ουρά βυθίστε την σε έναν κουβά με πλούσια σαπουνάδα και στη συνέχεια πλύντε την σαν να πλύνετε τα δικά σας μαλλιά. Ιδανικό για την ουρά και τη χαίτη του είναι ένα προϊόν κοντίσιονερ για να μην μπερδεύονται οι μακριές τρίχες και να αποκτήσουν στιλπνότητα.

 

Όταν φτάσετε να κάνετε το τελευταίο ξέβγαλμα, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από πάνω προς τα κάτω, προσπαθώντας να ξεπλύνετε εντελώς το τρίχωμα του αλόγου από τις σαπουνάδες ώστε να μην ξεθωριάσει το τρίχωμα και ερεθιστεί το δέρμα. Φυσικά, θα πρέπει και σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιήσετε το ειδικό γάντι. Πριν σκουπίσετε το άλογο με πετσέτα, ξεβγάλτε τα τελευταία υπολείμματα νερού με ένα απαλό τρίψιμο. Κάποιοι μάλιστα ιδιοκτήτες αλόγων προτείνουν να κάνουν τα άλογα μια βόλτα μέχρι να στεγνώσουν τελείως, γιατί είναι πολύ πιθανό να κυλιστούν από μόνα τους στα άχυρα του στάβλου για να στεγνώσουν και έτσι ο κόπος σας... θα πάει χαμένος!
Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω απλές συμβουλές, θα έχετε ένα άλογο πεντακάθαρο και περιποιημένο, έτοιμο να... κλέψει τις εντυπώσεις!
πηγή άλογο« επιστροφή στη κατηγορία Αλογο & Ιππασια
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη