Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα Ρεθύμνου
του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου
 
Είναι γνωστή σε όλους η τελική άσχημη, και ουσιαστικά αναποτελεσματική, εξέλιξη της προσπάθειας που έγινε από τον συνεταιρισμό cretalines, για την κάλυψη του ακτοπλοϊκού προβλήματος του Ρεθύμνου.
Σε μορφή τηλεγραφική, δηλ με λίγα λόγια και σταράτα, θα καταθέσουμε την άποψη μας,σε συνέχεια των όσων είχαμε πεί ,πριν το ΕΛΛΗ Τ, για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα :
   *** Το Ρέθυμνο χρειάζεται την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, και με «τον υπόλοιπο κόσμο»! Δεν χρειάζεται καμιά επιχειρηματολόγηση για αυτή την αυτονόητη ανάγκη!
   *** Η υπόθεση ναυτιλιακή προσπάθεια δεν είναι μια απλή δραστηριότητα ,που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε, αλλά απεναντίας είναι μια πολύ σοβαρή δια δικασία που απαιτεί πολλές προϋποθέσεις.
   *** Τα λόγια πάντα ,μπορούν να , ευημερούν , όμως οι δυσκολίες , (πάντα ), υπάρχουν στην πράξη ! Συνεπώς αυτά που μπορούν να λέγονται, δεν σημαίνει, (τις περισσότερες φορές), πώς μπορούν και να γίνουν.
   *** μια οποιαδήποτε προσπάθεια, για μια οποιαδήποτε δράση, χρειάζεται την ύπαρξη μιας ολόπλευρης μελέτης σύνθεσης της, μια ρεαλιστική οικονομικοτεχνική επένδυση της, και μια μεθοδική και διεπιπεδική υλοποίηση της.
   *** τα οποιαδήποτε «μνημόσυνα» δεν λύνουν τα προβλήματα ! Μόνον ενθυμίσεις και διδάγματα αφήνουν,
   *** όταν αποτύχει μια προσπάθεια, αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα στο οποίο αφορά , δεν «κολλούμε» αλλά, παίρνουμε «μαθήματα» και πάμε «πάρα κάτω»!
 ?????????????????. ????????..
 *** όταν ξεκίνησε αυτή η δημόσια συζήτηση, πριν 4 χρόνια, κάποια στιγμή υπήρξε μια αληθινή ή «ραδιοαρβυλική» [πιστεύω ότι η αλήθεια είναι στην «μέση»] πληροφόρηση για τέσσερα πλοία ,που «άναβαν τις μηχανές τους» για το λιμάνι μας!
Ερωτώ λοιπόν, δημόσια, αυτές οι «τέσσερις μηχανές» για τις οποίες τότε «μιλούσε» η ειδησεογραφία, «έσβησαν» όλες ;
Καμιά μηχανή δεν έμεινε «στο ρελαντί» ,ώστε να μπορεί σήμερα να «γκαζώσει» και να έρθει στο λιμάνι μας ;
   *** οι ρεθεμνιώτες, πρόσφατα, «έδωσαν ,δυό φορές, εξετάσεις» και με δυναμισμό απέδειξαν , ότι θα στηρίξουν το πλοίο που θα «σπάσει» τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του λιμανιού μας!
Συνεπώς το σωστό πλοίο που θα μας «τιμήσει» με την δρομολόγηση του, θα αγκαλιαστεί από τους ρεθεμνιώτες ,οι οποίοι θα το «ζεσταίνουν» με την στήριξη-προτίμηση τους ,ώστε να είναι βιώσιμο.
   *** απευθύνομαι προς όλους τους δυνάμενους να στελεχώσουν την ακτοπλοϊκή μας γραμμή, και τους ζητώ «να κατέβουν», με ένα σωστό πλοίο τους, στο λιμάνι μας, και τους επισημαίνω αυτό που έχουν ήδη αποδείξει οι ρεθεμνιώτες, ότι δηλ θα τους ανταποδώσουν την «προτίμηση» τους.
????????????????????????????
Επαναλαμβάνω το αυτονόητο, ότι το Ρέθυμνο χρειάζεται την ακτοπλοϊκή σύνδεση του, και επισημαίνω , πως αυτό αποτελεί ένα δυναμισμικό πόθο για όλους τους εκατοντάδες χιλιάδες ρεθεμνιώτες ,είτε κατοικούν στο Ρέθυμνο είτε αποτελούν το απόδημο δυναμικό του τόπου μας.
Αυτή «ο καπνός» του ρεθεμνιώτικου μηνύματος , ας «διαβασθεί» από τους παραλήπτες του, προς όφελος και του αποστολέα και του παραλήπτη!
30-11-2012    nikosninos32.blogspot.com    nikninos@yahoo.gr  


« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη