Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Συμβουλές πρίν την αγορά ενός Αλόγου ή Πόνυ 

Η αγορά ενός αλόγου ή πόνι, για πρώτη φορά, είναι μία συναρπαστική εμπειρία. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε συνήθως από την ομορφιά του αλόγου, αλλά να έχετε στο νου σας ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά ενός αρχάριου.

Το ακατάλληλο για κάποιον αρχάριο άλογο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Γι? αυτό πρέπει να αποφεύγετε λάθη που κάνουν συνήθως οι νέοι και άπειροι αγοραστές αλόγων.

Μην αγοράζετε ανεκπαίδευτα άλογα.

Οι αρχάριοι αναβάτες διαλέγουν μη εκπαιδευμένα άλογα είτε λόγω τιμής είτε λόγω κάποιας άλλης ιδιοτροπίας. Μην αγοράσετε ένα άλογο που χρειάζεται εκπαίδευση από εσάς ή από κάποιον άλλον, γιατί μπορεί να κινδυνέψει το άλογο και ο ιππέας, εάν η εκπαίδευση δε γίνει σωστά. Τα άπειρα άλογα δεν είναι πάντα αξιόπιστα.

Μην απορρίπτετε άλογα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ένα μεγαλύτερο σε ηλικία άλογο, που έχει αποκτήσει εμπειρίες, αποτελεί ιδανική περίπτωση για κάποιον αρχάριο. Οι αρχάριοι ίσως αποφύγουν ένα άλογο που είναι στην εφηβική ηλικία ή γύρω στα είκοσι. Αλλά πολλά υγιή, γερά άλογα μεγάλης ηλικίας μπορούν να ιππευτούν χωρίς προβλήματα. Κάποιες ήπιες  καθημερινές ασκήσεις μπορεί να είναι ευεργετικές και για τον αναβάτη αλλά και για το άλογο.

Αποφύγετε να αγοράζετε μικρά άλογα για να μεγαλώσουν μαζί με τα παιδιά της οικογένειας.

Αυτή είναι μια... ρομαντική αντίληψη, αλλά στην πραγματικότητα τα νεαρά άλογα και οι νεαροί αρχάριοι αναβάτες δεν αποτελούν ασφαλή συνδυασμό. Αγοράστε ένα ώριμο, καλοδουλεμένο άλογο που θα μπορείτε να το σελώσετε την ίδια μέρα που θα το πάτε σπίτι, που να ξέρει πώς να τα βγάζει πέρα μόνο του όταν χρειαστεί, όταν ο αρχάριος αναβάτης του δε θα ξέρει πώς να το χειριστεί. Σε ένα μεγαλύτερο σε ηλικία, καλά εκπαιδευμένο άλογο ή πόνι τα παιδιά μαθαίνουν και ταυτόχρονα διασκεδάζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αποφύγετε τους πλειστηριασμούς.

Πρέπει να έχεις πολύ καλή διαίσθηση για να αγοράσεις ένα καλό άλογο από πλειστηριασμό. Τα άλογα μπορεί να φαίνονται υπάκουα στον πλειστηριασμό, επειδή είναι τόσο σαστισμένα που «παγώνουν».

Περιορίστε τον παρορμητισμό σας.

Μην αγοράσετε ένα άλογο με την πρώτη ματιά. Δοκιμάστε το άλογο, ξαναδοκιμάστε το, κάντε πολλές ερωτήσεις, πηγαίνετε σπίτι και σκεφτείτε το για μερικές μέρες. Κοιτάξτε και άλλα άλογα, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι διαλέξατε το τέλειο άλογο για σας.

Ζητήστε δοκιμαστική περίοδο.

Μη φοβηθείτε να ζητήσετε από τον πωλητή δοκιμαστική περίοδο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν το άλογό τους να πάει σε καλά σπίτια, και να εμπιστεύονται αυτόν που νομίζουν ότι θα μπορέσει να χειριστεί καλύτερα το άλογο. Πολλοί έμποροι θα συμφωνήσουν με τη δοκιμαστική περίοδο, ή θα βοηθήσουν να βρείτε ένα άλλο άλογο, αν αυτό δε σας ικανοποιήσει όπως περιμένατε. Απλώς ρωτήστε.

Μην αγοράσετε υπερβολικά δυνατά για εσάς άλογα.

Μπορεί να φαντάζεστε τον εαυτό σας να πηδάει ένα ψηλό εμπόδιο σε διαγωνισμό cross country, αλλά η αλήθεια είναι ότι ιππεύετε μόνο εδώ και λίγους μήνες. Ο τύπος αλόγου που απαιτείται σε αγωνίσματα με υψηλές επιδόσεις, ίσως να μην είναι ο κατάλληλος για ασφαλή εκμάθηση ιππασίας. Αγοράστε ένα άλογο που  ταιριάζει στις ικανότητές σας και στη φυσική σας κατάσταση, και όχι ένα που να ταιριάζει στο όνειρό σας που ίσως να μην πραγματοποιηθεί άμεσα.

Μην αγοράσετε άλογο με κριτήριο ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Ενώ είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να έχετε ένα άλογο με ξεχωριστό σχέδιο στο τρίχωμα, όπως ένα Paint, ένα Palomino ή ένα Appaloosa, δεν είναι συνετό να αγοράσετε κάποιο μόνο και μόνο για το χρώμα του. Μη βασίσετε την επιλογή σας στο χρώμα, αν η εκπαίδευσή του δε βρίσκεται σε κατάλληλο για εσάς επίπεδο.

Υπολογίστε πρώτα το χρόνο και τα έξοδα για την περιποίηση των αλόγων.

Η κατοχή αλόγου είναι μεγάλη ευθύνη. Τα έξοδα δε σταματούν ποτέ, οπότε πρέπει συνέχεια να έχετε τη δυαντότητα να του παρέχετε όσα πρέπει. Πρέπει να είστε σίγουροι και αποφασισμένοι για το χρόνο και τα λεφτά που μπορείτε να διαθέσετε για ένα άλογο.

« επιστροφή στη κατηγορία Αλογο & Ιππασια
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη