Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Aλλαγές στο οργανόγραμμα του ΕΟΤ

ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΕΟΤ με παράλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαλεύκανση της υπόθεσης πλαστογραφίας στον ΕΟΤ και της "τρύπας" των 12,5 εκατ. ευρώ. Η υπουργός έχει ζητήσει άμεση απόδοση ευθυνών, ενώ αναλαμβάνει τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΕΟΤ μέσω σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές του 2013, το οποίο θα καταρτισθεί από κοινού με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος είναι η άρση των συναρμοδιοτήτων στον τουρισμό, αλλά και να εξασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός των επενδύσεων. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού ανήκει η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων υπό τον Γιάννη Πυργιώτη, η οποία εποπτεύει τη σχετική Υπηρεσία Μιας Στάσης (One Stop Shop), η οποία όμως έχει έδρα τον ΕΟΤ.

Όπως έχει προαναγγείλει η υπουργός, ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες μεταξύ των δύο φορέων, θα προκύψουν νέες αρμοδιότητες για το αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα εξορθολογίζεται η αποτελεσματική διάρθρωση των δομών και υπηρεσιών μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματειών του υπουργείου, ανάλογα προς το ειδικό θεματικό τους αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μεταφορά της Διεύθυνσης Μελετών και Επενδύσεων, της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Τουριστικών Εγκαταστάσεων στο υπουργείο, πάντα εφόσον εξασφαλιστεί η έγκριση του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, η υπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι το σχέδιο για έναν νέο ΕΟΤ δεν προβλέπει την αποδυνάμωσή του, αλλά την αφοσίωσή του στο έργο της κατάρτισης της επικοινωνιακής στρατηγικής για τον τουρισμό.

«Παραλάβαμε ουσιαστικά μια απλή γραμματεία και έπρεπε πολύ σύντομα να φτιάξουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό υπουργείο. Ήταν και είναι μια δουλειά δύσκολη και απαιτητική. Προϋποθέτει μεταφορά αρμοδιοτήτων, στενή συνεργασία με άλλα υπουργεία, διαρκή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα σε περίοδο κρίσης, όπου το ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση πόρων και ο περιορισμός των δαπανών και όταν κυριαρχούν οριζόντιες ?ισοπεδωτικές? διεργασίες. Όμως, με τη συνεργασία και συμπαράσταση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώνουμε την επεξεργασία των οργανισμών του υπουργείου και του ΕΟΤ και αναμένουμε τη θεσμοθέτησή τους», είχε τονίσει η υπουργός όταν παρουσίασε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση ΕΟΤ και υπουργείου.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα θα περιλαμβάνει διατάξεις για την επιτάχυνση προώθησης επενδύσεων σε λιμενικές υποδομές και ιαματικές πηγές. Στο μεταξύ, αναμένεται το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Τουρισμού από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ εκκρεμεί και το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Αμφότερα θα κατατεθούν στις αρχές του 2013, εφόσον ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες διαβούλευσης.

Νατάσα Λιαπάκη


« επιστροφή στη κατηγορία Ελλάδα -Κόσμος
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη