Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Συνεχή η υποχώρηση του δολαρίου  

 

 

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ, υπό το βάρος της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μεταξύ της Κυβέρνησης και των Ρεπουμπλικάνων αναφορικά με την χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Προϋπολογισμού και της άρσης του πλαφόν στο Δημόσιο Χρέος.Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3613 δολάρια από το επίπεδο των 1,3583 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3594 δολάρια.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας αν έως τις 17 Οκτωβρίου δεν αποφασιστεί η άρση του πλαφόν στο Δημόσιο Χρέος. Έτσι παρόλο που τόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών μετά από συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο Ομπάμα, επιχείρησαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη εκτιμώντας ότι η χρεοκοπία τελικώς θα αποτραπεί, οι αγορές εμφανίζονται αρκετά νευρικές.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που δεν αποσοβηθεί ο κίνδυνος, η χρεοκοπία της αμερικανικής οικονομίας θα είχε βαρύτατες επιπτώσεις σε όλες τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογος κίνδυνος είχε εμφανιστεί και επί προεδρίας Μπ. Κλίντνον το 2011. Τότε η κρίση ξεπεράστηκε με τη χρήση μίας Συνταγματικής Τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα μονομερώς στον πρόεδρο των ΗΠΑ να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων, αίροντας στην ουσία το πλαφόν του Δημοσίου Χρέους, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Κογκρέσου. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Λ. Οίκου δήλωσε κατηγορηματικώς την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος Ομπαμα δεν προτίθεται να κάνει χρήση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές η μικρότερη της αναμενομένης αύξηση των επιδομάτων ανεργίας που ανακοινώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ, άφησε αδιάφορη την αγορά συναλλάγματος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών (ΗΔΑΤ), καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 17 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν εντολές αγοράς.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,32% από 9,20% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,81% να διαμορφωθεί στο 7,51% από 7,40% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.« επιστροφή στη κατηγορία Χρηματιστηριακή-Επενδυτική ενημέρωση
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη