Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

 

Παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η παρουσίαση μίας από τις σημαντικότερες εκδόσεις της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για τα «90 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».
Η έκδοση περιλαμβάνει ουσιαστικά τα πρακτικά του συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το 2003 με συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και την Αμερική, οι οποίοι παρέθεσαν τα γεγονότα της κρίσιμης ιστορικής περιόδου για την Κρήτη.
Η παρουσίαση της έκδοσης πραγματοποιήθηκε στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου και, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Νίκος Παπαδάκης, η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία.
«Το Ατσιπόπουλο», όπως τόνισε, «ήταν ο δεύτερος επαναστατικός σταθμός της περιόδου του Θερίσσου. Το σημαντικότερο επαναστατικό κέντρο μετά το Θέρισσο. Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε ότι το Ατσιιπόπουλο είναι ο καταλληλότερος χώρος, καθώς υπήρξε νευραλγικός σταθμός στην πορεία της Κρήτης προς την Ένωση, ότι πρέπει να γιορτάσει μαζί μας αυτή την έκδοση. Μία έκδοση σημαντική που προσφέρει στην κρητική ιστορία, στα ελληνικά γράμματα, στους νεότερους στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Παπαδάκης.
Την ικανοποίησή του για την έκδοση του συγκεκριμένου πονήματος, το οποίο και επιμελήθηκε ο ίδιος εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Τρούλης. «Αυτός ο τόμος είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο γιατί βοηθάει στη συνέχιση της ιστορίας αυτής της περιόδου, αλλά και γιατί θα είναι η μαγιά να οργανώσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί οι Κρητικοί τα 100 χρόνια που θα γιορταστούν το 2013», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Τρούλης.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Η εκδήλωση έκλεισε με την καταληκτήρια ομιλία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

«Η περίοδος στην οποία αναφέρεται η έκδοση αυτού του τόμου, συνοδεύτηκε από την αγωνιστική πρωτοπόρα παρουσία, αλλά και πολιτική δράση ενός μεγάλου πολιτικού, ενός μεγάλου Έλληνα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο κορυφαίος πρωταγωνιστής της περιόδου εκείνης. Είναι ο ηγέτης που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο κατά την ύστερη περίοδο της Κρήτης και ως την απελευθέρωση και την Ένωσή της με το ελληνικό κράτος».
Κλείνοντας ο κ. Σιούφας, μετά την αναφορά που έκανε στη σημαντική εκείνη περίοδο τόνισε ότι με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων αναμένεται να αναγερθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκδοση ενός τόσο σημαντικού πονημίου για το Ρέθυμνο και την ιστορία του, ενώ συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του τόμου.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Νικηφόρου Φωκά, κ. Γιάννης Αναστασάκης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, κα Δέσποινα Αγγελιδάκη, που σημείωσαν την προσφορά της ΙΛΕΡ και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ανάδειξη των ιστορικών εκείνων γεγονότων.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του νομού Ρεθύμνου, κ.κ.Όλγα Κεφαλογιάννη και Ηλίας Λαμπίρης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των Χανίων, κ. Μαρκογιαννάκης, Νικηφοράκης και Βολουδάκης, ο νομάρχης Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ το δήμο Νικηφόρου Φωκά - που φιλοξένησε και την εκδήλωση - εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Αναστάσακης

πηγη Νεα κρήτη



« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη