Οικονομικά νέα

Εκτύπωση

Σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας


 

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης περισσότερες πληροφοριές, μετά τη σύγκρουση των δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α΄υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσκος, ο κεντρικός λιμενάρχης Περειά αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Απόστολος Πουλιάκας, ο υπολιμενάρχης Πειραιά πλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Καράμπαμπας, ο αρχιπλοηγός Βασίλης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Γιώργος Βλάχος περισσότερες πληροφοριές και ο γενικός της γραμματέας Αχιλλέας Ταρλάμης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας στους λιμένες. Ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε διερεύνηση κάθε περιστατικού, απόδοση ευθυνών όταν και όπου προκύπτουν, εντατικοποίηση των ελέγχων και πλήρη εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Επίσης, εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής των μέτρων, που είχαν αποφασιστεί μετά το ατύχημα του Ε/Γ-Ο/Γ "Θεόφιλος".

Ο κ. Βουλγαράκης αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στην Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, στην Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος με κοινοποίηση στην ΠΕΠΕΝ, με αντικείμενο τις υπάρχουσες υποχρεώσεις για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στα επιβατηγά πλοία.« επιστροφή στη κατηγορία Ναυτιλία
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη