Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Ελεγχόμενη στάθμευση
 

 

Ελεγχόμενη αναμένεται να είναι η στάθμευση από τις αρχές του Αυγούστου στο χώρο της μαρίνας Ρεθύμνου, μετά το διαγωνισμό στον οποίο προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου παραχωρώντας το συγκεκριμένο χώρο σε ιδιώτη. Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει από πλευράς πολιτών, καθώς, όπως τονίζουν οι αρμόδιες Αρχές, δεν έχουν μεριμνήσει αρχικά για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Παράλληλα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους καθώς, όπως τονίζουν, η στάθμευση αποτελεί έναν καθημερινό "Γολγοθά" για τους Ρεθυμνιώτες και τους επισκέπτες του νομού, καθώς στα περισσότερα σημεία της πόλης έχει απαγορευτεί, ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούν με ελεγχόμενη στάθμευση, άρα κανείς δεν μπορεί να παρκάρει το όχημά του χωρίς να πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, το βόρειο τμήμα της μαρίνας, το οποίο πέρυσι ήταν δωρεάν, θα είναι δωρεάν μέχρι τις 5 το απόγευμα για τις 262 θέσεις της μαρίνας. Από τις 5 μ.μ. και μετά οι 130 θέσεις θα είναι επί πληρωμή και οι υπόλοιπες 132 δωρεάν. Ωστόσο, αυτές αφορούν μόνο σε ειδικές κατηγορίες οδηγών, όπως κάτοικοι της παραλιακής οδού, αλιείς και άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι και θα πρέπει να προμηθευτούν τη σχετική κάρτα ελεύθερης στάθμευσης.
«Ο χώρος δυτικά του "Δελφινιού" θα είναι ελεγχόμενος καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μισή ώρα θα είναι δωρεάν. Η πρώτη ώρα θα χρεώνεται ένα ευρώ και για τις επόμενες 30 με 40 λεπτά επιπλέον η ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανόλης Λίτινας.
Εντονότερα αναμένεται να γίνουν τα προβλήματα από τις αρχές του Αυγούστου, καθώς το ταχύπλοο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας, αναμένεται να εκτελεί καθημερινά δρομολόγια. Για το λόγο αυτό, το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη προβεί στη λήψη μέτρων προκειμένου να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στο χώρο της μαρίνας, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Όπως τόνισε ο κ. Λίτινας, «από τις 5 το απόγευμα και έπειτα μπαίνουν κατά κάποιο τρόπο σε καραντίνα οι χώροι της μαρίνας. Δηλαδή, υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να περιμένουν τα αυτοκίνητα τα οποία θέλουν να επιβιβαστούν στο πλοίο ή να παραλάβουν επισκέπτες, όπως επίσης και χώρος για τα ταξί και τα λεωφορεία».
Παράλληλα όμως το μέτρο αυτό φαίνεται πως δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, καθώς προς αναζήτηση χώρου οδηγούνται και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, στόχος είναι η απομάκρυνσή της λαϊκής από τη μαρίνα Ρεθύμνου. Παρ? όλα αυτά, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει, με αποτέλεσμα να πυροδοτεί και τις αντιδράσεις των εμπόρων της λαϊκής...



« επιστροφή στη κατηγορία Σφηνάκια ειδήσεων από Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη