Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Ο Νομός Ηρακλείου είναι ο μεγαλύτερος από τους 4 νομούς της Κρήτης, και συνορεύει με τους Νομούς Λασηθίου ανατολικά και Ρεθύμνου δυτικά. Έχει έκταση 2.641 τετρ. χιλιομέτρων και κατοικείται από περίπου 300.000 ανθρώπους. Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα του νομού, είναι η μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης. Το έδαφος στις πεδιάδες και τις κοιλάδες στα κεντρικά και βόρεια του νομού είναι εύφορο, ενώ, αντίθετα, το υπόλοιπο της επιφάνειας καλύπτεται από ορεινούς όγκους που φθάνουν μέχρι και τα νότια παράλια του νομού, αφήνοντας, έτσι, τις κυριώτερες αμμουδιές στα βόρεια, με εξαίρεση τα Μάταλα, παραλία σε υποβλητικό φυσικό σκηνικό με σπηλιές ανοιγμένες στα ψαμμιτικά πετρώματα της περιοχής.

Το κλίμα του νομού χαρακτηρίζεται ως Μεσογειακό, με ήπιο χειμώνα και ζεστά καλοκαίρια. Εξαίρεση τα βουνά της Ίδης και των Αστερουσίων, όπου τα καλοκαίρια είναι δροσερά, αλλά οι χειμώνες μπορούν να έχουν θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν, με χιονοπτώσεις.

Τα κύρια αγροτικά προϊόντα του Νομού Ηρακλείου είναι οι ελιές και το ελαιόλαδο, μποστανικά (σε όλο και περισσότερα θερμοκήπια), ντομάτα, πορτοκάλια και κρασί. Στην κοιλάδα των Πεζών παράγεται το 70% του κρασιού που παράγεται σε όλη την Κρήτη, που καλύπτει το 20% του παραγόμενου οίνου σε όλη την Ελλάδα.

Στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν πολύ σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, αν θέλει κανείς να συνδυάσει τον πολιτισμό με τις διακοπές. Τρία από τα τέσσερα Μινωικά παλάτια που έχουν βρεθεί στην Κρήτη είναι εδώ, στην Κνωσσό, στη Φαιστό και στα Μάλλια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου θεωρείται πως είναι μέσα στα τρία σπουδαιότερα μουσεία της πατρίδας μας, μαζί με αυτά της Ακρόπολης και των Δελφών, οπότε, αν είμαστε στο Ηράκλειο, ας το επισκεφθούμε, και θα μείνουμε θαμπωμένοι από τον πλούτο των περιεχομένων του.

« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη