Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Νομός Ηρακλείου
Ο νομός Ηρακλείου είναι φημισμένος για τους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσσού και της Φαιστού.

Η αρχαία πόλη της Κνωσσού, 5 χλμ. από την πρωτεύουσα, ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μινωικό ανάκτορο της περιόδου 2000 - 1400 π.Χ. Τα ερείπια της πόλης καλύπτουν μια έκταση 20.000 τ.μ. και αποτελούνται από την αρχαία πόλη με το ανάκτορο, το μικρό ανάκτορο, τη διώροφη βασιλική έπαυλη και το βασιλικό τάφο.

Το ανάκτορο ήταν ένα τεράστιο συγκρότημα από πολλά δωμάτια και διαδρόμους, με πολύπλοκο σχέδιο και δομή, που καταστράφηκε μερικώς το 1700 και τελικά κάηκε το 1400 π.Χ. Στην ίδια τοποθεσία βρίσκεται, επίσης, το Στρωματογραφικό Μουσείο, που παρουσιάζει συλλογές από ευρήματα της Κνωσσού.

Νομός ΗρακλείουΣτην αρχαία πόλη της Φαιστού, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, υπάρχει ένα παρόμοιο ανάκτορο, με αυτό της Κνωσσού, όμως λιγότερο πολύπλοκο και πιο εύκολο για περιήγηση.

Το συγκρότημα χτίστηκε πάνω σε έναν απότομο λόφο και έχει έκταση 8.400 τ.μ. Ηταν το θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο στα μινωικά χρόνια. Περιλαμβάνει το μινωικό ανάκτορο, τον τάφο και σε απόσταση 3 χλμ., στην Αγία Τριάδα, τα ερείπια βασιλικής έπαυλης και τη Σαρκοφάγο.

Ο νομός Ηρακλείου έχει πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους, ερείπια από τη μινωική και μεταμινωική περίοδο, όπως οι αρχαίες πόλεις Μάλια, Γόρτυς και Τύλισσος.

Αλλα μνημεία που παρουσιάζουν ιστορική σημασία είναι πολλά βενετικά κτίρια στην πρωτεύουσα, όπως το φρούριο Κουλές, η Λότζια, οι κρήνες Μοροζίνι, Μπέμπο και Πριούλι και το βενετικό τείχος που περιβάλει την πόλη.

Νομός ΗρακλείουΜπορείτε να επισκεφθείτε, επίσης, πολλά μοναστήρια Βυζαντινής Περιόδου, σύμβολα εξαιρετικής αρχιτεκτονική: Αγιος Γεώργιος Γοργολαΐνης στους Ασίτες, Κοίμησης Θεοτόκου Παλιανής στο Βενεράτο, Βροντησίου, Καρδιώτισας και Απανωσήφης στην Αγία Βαρβάρα.

Από την ίδια περίοδο υπάρχουν, επίσης, πολλές εκκλησίες, οι βυζαντινές εκκλησίες των Δέκα Μαρτύρων και του Αρχάγγελου Μιχαήλ και οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδας, Αγίας Παρασκευής και Ασωμάτου στις Επάνω Αρχανές. Αν σας αρέσει η ζωγραφική, μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, στο Φόδελε.

Η πόλη του Ηρακλείου έχει πολλά μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Ιστορικό και το Εκκλησιαστικό μουσείο με διάφορα κομμάτια από την κρητική παράδοση και μινωικά ερείπια.


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη