Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται στην βορειοδυτική είσοδο του λιμανιού της Ελούντα. Είναι το διασημότερο μικρό νησάκι της Κρήτης, λόγω της ιδιαίτερης ιστορίας του. Οι Ενετοί στην προσπάθειά τους να οργανώσουν το αμυντικό σύστημα της Κρήτης, έφτιαξαν στο νησί φρούριο. Για την κατασκευή του χρησιμοποίησαν οικοδομικό υλικό προϋπάρχοντος αρχαίου φρουρίου. Το ενετικό κάστρο, σύμφωνα με την επιγραφή που σώζεται στην είσοδό του, θεμελιώθηκε το 1579. Όταν η Κρήτη πέρασε στην κυριαρχία των Τούρκων, οι Ενετοί διατήρησαν τον έλεγχο του φρουρίου της Σπιναλόγκας. Αργότερα κατοικήθηκε από μουσουλμάνους. Το 1903 με απόφαση της Κρητικής πολιτείας, το νησάκι μετατράπηκε σε λεπροκομείο. Από το 1957 παραμένει ακατοίκητο. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναστήλωσης των κτισμάτων του νησιού.
Η πρόσβαση στη Σπιναλόγκα γίνεται με τα καΐκια που ξεκινούν από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.


« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη