Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η περιοχή του Παλαικάστρου βρίσκεται σε απόσταση 90χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Εκεί και συγκεκριμένα στα θέση Ρουσόλακκος οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως τα ερείπια της μεγαλύτερης ? μετά τη Κνωσό ? πόλης. Ο αρχαιολογικός χώρος καταλαμβάνει μια έκταση 300 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες οι ιστορικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τα ερείπια της αρχαίας πόλης Δράγμος, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί.
Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1906 από τον Άγγλο αρχαιολόγο R. C. Bosanquet. Το 1986 ξανάρχισαν οι ανασκαφικές εργασίες από την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή οι οποίες συνεχίζονται ως σήμερα.
Με βάση τα ερείπια της μινωικής αυτής πόλης, η περίοδος ακμής της τοποθετείται κατά την διάρκεια της Υστερομινωικής περιόδου (1550-1220 π.Χ.).
Έχουν ανασκαφεί όμως και λείψανα που χρονολογούνται από τη Πρωτομινωική και Μεσομινωική εποχής (3000-1550 π.Χ.). Αυτά είναι κυρίως νεκροταφεία και ερείπια κατοικιών.
Τα λείψανα της πόλης αποκαλύπτουν έναν πυκνοκατοικημένο οικισμό, τον οποίο διέσχιζε ένας κεντρικός δρόμος και γύρω από αυτόν υπήρχαν πολλοί κάθετοι μεγαλύτεροι και μικρότεροι πλακόστρωτοι, οι οποίοι χώριζαν την πόλη σε εννέα συνοικίες. Εντύπωση προκαλεί το αποχετευτικό σύστημα της πόλης που διακλαδιζόταν προς όλες τις συνοικίες. Τα σπίτια ήταν κτισμένα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. Τα πλούσια ευρήματα φανερώνουν την οικονομική ευημερία της πόλης. Από τα μνημεία ξεχωρίζουν: τα ερείπια των κατοικιών, η δεξαμενή καθαρισμού, το ελαιοτριβείο, το πηγάδι, κ.α.
Σήμερα το χωριό Παλαίκαστρο, παρουσιάζει τουριστική ανάπτυξη. Τα ξενοδοχεία της περιοχής ενδείκνυται για ήσυχες διακοπές. Στην παραλία της Χιόνας θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Ενώ οι μικροί, ερημικοί κολπίσκοι της περιοχής θα σας εντυπωσιάσουν με τη φυσική τους ομορφιά.


« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη