Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Η Κάτω Ζάκρος βρίσκεται σε έναν όμορφο κόλπο στην ανατολική ακτή της Κρήτης και προσφέρεται για ιδανικές διακοπές. Οι Μίνωες το 2000 π.χ. βρήκαν αυτό το μέρος και έχτισαν ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα παλάτια τους. Στη δεκαετία του 60, όταν ξεκίνησαν οι ανασκαφες, ο κόσμος ανακάλυψε όχι μονό τα υπολείμματα του μινωικόυ πολιτισμού, που μέχρι σήμερα μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου. Μακριά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, ο επισκέπτης συναντάει τις ομορφιές της φύσης που εξασφαλίζουν στους επισκέπτες ήσυχες και αξέχαστες διακοπές. Διασχίζοντας το φαράγγι «η κοιλάδα των νεκρών» ο πεζοπόρος περνάει από μικρά σπηλαία στους βράχους όπου οι μίνωες έθαβαν τους νεκρούς τους, τα οποία φτάνουν μέχρι το χωριό Ζάκρος, που ο πλούτος του έρχεται από τα νερά μιας πηγής στη άκρη του χωριού. Περίπου 12 km νότια είναι ο Ξερόκαμπος, με μια από τις ομορφότερες παραλίες με άμμο, όπου τον Σεπτέμβριο ανθίζουν τα άσπρα κρινάκια της θάλασσας, ενα σπάνιο είδος φυτού. Βόρια, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, είναι η παραλία του Βάϊ, με το εντυπωσιακό φοινικόδασος. Πολύ κοντά σε ερημικό τόπο βρίσκεται το μοναστήρι Τοπλού, ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο που έπαιξε καθοριστικό ρολό στην αντίσταση εναντίον των Βενετών και των Τούρκων. Η μικρή εκκλησιά με παλιές, μεγάλης αξίας εικόνες και μια ιστορική έκθεση αξίζουν μια επίσκεψη. Αν θέλετε να γνωρίσετε την πραγματική Ελλάδα είστε στη Κάτω Ζάκρο, στο σωστό μέρος. Κρητική φιλοξενία, παραδοσιακή κουζίνα, δωμάτια με όλες της ανέσεις, μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά, η φύση και ο παλιός πολιτισμό της Κρήτης, σας περιμένουν.

« επιστροφή στη κατηγορία Λασίθι (Αγιος Νικόλαος)
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη